loading
close
SON DAKİKALAR

Işıklar UCGL Toplantısına Katıldı

Işıklar UCGL Toplantısına Katıldı
Tarih: 13.12.2011 - 20:04
Kategori: Yerel

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Ülkelerden çok kentlerin öne çıktığı toplantılarda, yerel yönetimlerin artarak önem kazandığı bir kez daha teyit edilmiş oldu” dedi.

Uluslararası Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi, bu yıl 9-11 Aralık tarihlerinde Floransa Belediyesi ev sahipliğinde yaklaşık 40 ülkenin yerel ve bölgesel temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da katıldığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkanlık etti. Başkan Işıklar, yerel ve bölgesel yönetimlerin sürdürülebilir kalkınma planları ve yerel demokrasilerin gelişmesine yönelik çalışmaların paylaşıldığı toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Rafet Keskin, Melih Yıldız, Doruk Bulut ve Taylan Memiş, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen ve Strateji Geliştirme Müdürü Pelin Olcay ile birlikte katıldı. 



UCLG Dünya Konseyi toplantısını değerlendiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar şunları söyledi; “Yerel Yönetimler Birliği Dünya Birleşmiş Kentler Federasyonu (UCLG), 9-11 Aralık’ta Floransa’da Kadir Topbaş’ın başkanlığında kentlerin sürdürülebilir kalkınmasına, demokrasi, insan hakları ve yerel inisiyatiflerin gelişmesine dönük amaçların bir parçası olarak yapıldı. Yapılan toplantılarda şehirlerin, küresel anlamda ülkelerden daha çok öne çıktığı, ortak çalışma anlayışlarıyla dünya barışına ve insanlık gelişimine çok daha fazla katkı yaptığı vurgulandı. UCLG’nin amacı ve hedefi de bu. Dünya’da sürdürülebilir kalkınmayı, yerel demokrasilerin gelişmesini desteklemek, karşılıklı iş birliği anlayışıyla tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşmak, teknoloji kullanımını en üst seviyeye çıkarmak. Bu toplantıda insanların refahı, mutluluğu, özgürlüğü, yaşam kalitesinin artması adına yerel yönetimlerin artarak önem kazandığı bir kez daha teyit edilmiş oldu. 



Dünya konseyinin amacı, dünyadaki yerel inisiyatiflerin gelişmesini sağlamak, gelişmişlik farkını azaltarak, refahın yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bu büyük amaca hizmet eden örgütün başkanının bir Türk olması, ayrı bir memnuniyet ve gurur konusudur. Bu tür dünya teşkilatlarına Türklerin gelmesi demek, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gücünün dünyaca kabulü ve tanınması anlamına gelmektedir. Sayın Kadir Topbaş’ın başkanlık etmesinin de aynı bir önemi vardır.” 
UCLG Orta Doğu ve Batı Asya Genel Sekreteri Mehmet Duman ile konseyin bir ayağının Silivri’ye getirilmesi konusunda karşılıklı görüşmede bulunduğunu ifade eden Başkan Işıklar, görüşmelerinin devam edeceğini belirtti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları