loading
close
SON DAKİKALAR

Işıklar Van'a Yardım İçin Harekete Geçti

Işıklar Van'a Yardım İçin Harekete Geçti
Tarih: 12.02.2012 - 23:38
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulunarak, deprem bölgesine yardım göndermek üzere harekete geçti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Van’ın Tabanlı Köyü’nde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileklerinde bulundu. 

Depremde yaralananlara acil şifalar dileyen Başkan Işıklar, bölgeye yardım gönderilmesi konusunda çalışmalara başladı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da aralarında bulunduğu İstanbul’un CHP’li 12 belediye başkanı, Van için yapılacak yardım çalışmalarını görüşmek üzere bugün sabah saatlerinde bir araya geldi. 

Yardımların toplanması ve kolilenmesi konusunda Silivri Belediyesi’nde ekip oluşturan Başkan Işıklar, Van’da meydana gelen depremde enkaz altında kalan ve zor durumda olan depremzedelere yardım etmek isteyenlerin Makbule Yönel İş Merkezi 2. Katta bulunan Silivri Kent Konseyi’ne müracaat edebileceklerini belirtti. 

Kızılay Genel Başkanlığı tarafından açıklanan listede bölgede su, hijyenik malzeme, mama, her türlü kuru gıda, kışlık giysi, battaniye ve yorgana ihtiyaç duyulduğunu belirten Işıklar, Silivrililere yardım toplanması konusunda çağrıda bulundu. Bağışların toplanacağı Silivri Kent Konseyi Ofisi iletişim numarası 728 4011.

Dere yatağındaki binaların tehlike yarattığını, kamuoyunun da bu konuda endişe duyduğunu dile getiren Başkan Işıklar; “İlçemizde meydana gelen en ufak bir yağışta ya da depremde büyük risk yaratacak olan dere yatağının üzerindeki binaların biran önce yıkılması gerekiyor. 

Bölgemizde dere ıslahının aciliyeti söz konusu. Bu konuda kamuoyu da beklenti içerisinde. Biz bölgemizdeki binaların depreme uygun olarak inşa edilmesi ile ilgili sıkı önlemler alıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları