loading
close
SON DAKİKALAR

Işıklar'dan Şiddetli Yağış Uyarısı

Işıklar'dan Şiddetli Yağış Uyarısı
Tarih: 13.02.2012 - 00:32
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 16 Ekim Pazar Günü akşam saatlerinden 18 Ekim Salı Günü sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenen şiddetli sağanak yağış, yıldırım, şimşek ve fırtına öncesi Silivrilileri uyardı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından gönderilen meteorolojik uyarının ardından tüm ekiplerini harekete geçirdi. 16 Ekim Pazar Günü akşam saatlerinden, 18 Ekim Salı Günü sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenen ve metrekareye kent merkezinde 20-50 kilogram arası, merkez dışında kalan kırsal alanlarda da 100 kilograma kadar yağabileceği öngörülen sağanak yağış öncesi Silivri Belediyesi ekipleri 24 saat görev başında olacak.

Başkan Işıklar alınan Önlemleri yerinde denetledi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, beklenen şiddetli yağışlar öncesinde tüm ilçeyi dolaşarak, sel baskını ve taşmalara karşı önlemler aldı. Ekiplerine gerekli talimatları vererek, koordinasyonu sağlayan Başkan Işıklar, dere yataklarına yakın yerleşim yerleri başta olmak üzere; kod seviyesinin altında kalan alt geçitler, evlerin bodrum-giriş katları ile daha önce su baskınlarına maruz kalmış noktalarda yaşayan Silivrilileri su baskınlarına karşı tedbirli olmaları, araçlarını dere kenarına ve alçak yerlere park etmemeleri konusunda uyardı.



“Günü birlik değil, kalıcı çözümler”

Şiddetli yağış ve fırtınanın 16 Ekim Pazar Günü akşam saatlerinden, 18 Ekim Salı Günü sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğinin altını çizen Başkan Işıklar; “İlçemizde yoğun yağış ve şiddetli rüzgâr olacağı bildiriminde bulunuldu. Bölgemizde Selimpaşa, Bizimköy Mevkii, Silivri Boğluca ve Tuzla Dereleri sel riski taşıyor. Her ne kadar su taşkınlarını önlemek için,  bölgemizdeki derelerin kanal ve menfez temizliğini yapsak da, günü birlik değil, kalıcı çözümler gerekiyor. İlçemizde dere yatağı ıslahının aciliyeti söz konusu ve bu konuda kamuoyu da beklenti içerisinde. Hemşerilerimiz sel riskinin biran önce ortadan kalkmasını istiyor. Biz dere yatağı çevresinde yapacağımız düzenleme çalışmalarını, 2012 yılı çalışma programımıza aldık. Dere yatağı ıslahı ile eş zamanlı olarak bölgede peyzaj ve yol düzenleme çalışması gerçekleştireceğiz” dedi. 24 saat görev başında olacak Silivri Belediyesi ekiplerine, Afet Koordinasyon Merkezi Tel: 736 10 02 ve Zabıta Müdürlüğü 444 2047 1552 - 212 727 1045 numaralı telefonlardan ulaşılabilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları