loading
close
SON DAKİKALAR

'İşimizi, ekmeğimizi istemekten vazgeçmeyeceğiz'

'İşimizi, ekmeğimizi istemekten vazgeçmeyeceğiz'
Tarih: 12.05.2017 - 12:54
Kategori: Gündem

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 65’inci gününde Yüksel Caddesi’ndeki direniş alanına polis saldırısının ardından kitlesel katılımlı eylem yapıldı.

OHAL KHK’sı ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi 65’inci gününde. Sağlık durumları giderek kötüleşen ve kritik bir aşamada olan Gülmen ve Özakça’nın 185 gündür direndiği Yüksel Caddesi’ne sabah saatlerinde polis saldırısı oldu. Alanda nöbet tutan dört kişiyi gözaltına alan polis alanda bulunan çiçekleri de bir araca doldurup götürdü. Alana yapılan saldırının ardından Gülmen ve Özakça sosyal medya hesaplarından bir video yayımlayarak kitlesel katılımlı bir eylem yapılacağını duyurdu.

Direnişe uluslararası destek

Alana gelenler ellerinde çiçekler getirdi ve direniş alanı yeniden bir bahçeye dönüştürüldü. Kitlesel eylem çağrısı üzerine yoğun katılım gerçekleşti. Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu (S&D) Başkanı Gianni Pittiella, HDP Milletvekilleri Mithat Sancar, Müslüm Doğan ve CHP Milletvekilleri Necati Yılmaz, Şafak Pavey, Aytuğ Atıcı, Nihat Yeşil, Selina Doğan da eyleme destek verdi. 

Pittiella, direnişe yapılan saldırıyı kınarken, direnişe destek verdiklerini açıkladı.

Özakça: İşimizi alana kadar direnişimiz sürecek

Kitlenin meydanda toplanmasının ardından Gülmen ve Özakça’da tekerlekli sandalye ile alana getirildi. Gülmen ve Özakça alkışlarla ve sloganlarla karşılandı. Basın açıklamasını Semih Özakça yaptı. BirGün'den Burcu Cansu'nun haberine göre; “Bizler kamu emekçileri olarak işimizi istemek için, ekmeğimizi geri alabilmek için burada büyük bir direniş yapıyoruz, bu direniş hepimizin direnişidir” dedi. Yüksel Caddesi’nde polis tarafından defalarca gözaltına alındıklarını anımsatan Özakça, şunları söyledi:

“Gözlerimin içine bakan arkadaki polisler, ‘Bizi buradan 27 defa gözaltına aldınız ama başarabildiniz mi, bizi buradan silmeyi?’ Başaramadınız. Bizler burada işimizi ve ekmeğimiz için duruyoruz, siz ne için duruyorsunuz? Sabah arkadaşlarımız gözaltına alındı. Polis Yüksel Caddesi’ni abluka altına alıp insanları korkutmaya, sindirmeye çalıştı. Bizler korkmayız, kimi korkutacaksınız? Buna gücünüz yetmez. Yüksel Caddesi’ne olan saldırı açlık grevcilere olan saldırıdır, Yüksel Caddesi’ne olan saldırı halkın demokratik haklarına saldırıdır. Bizler işimizi, ekmeğimizi istemeye devam edeceğiz. 65 gündür iradi kararlılığımızla açlık grevimizi sürdürüyoruz. 185 gündür bu alandayız. Bizler eylemimizi eriyerek vücutlarımızda devam ettiriyoruz. Yüksel Caddesi bizim evimizdir, soluğumuzdur, buraya saldırarak halkı sindirmeye ve desteği azaltarak bu eylemi bitirmeye çalışıyorlar. Korku politikasına karşı cevabımız alana çıkmamak mı olacaktı, bu alana daha kitlesel çıkacağız. Bütün alanlara daha kitlesel çıkacağız. İşimizi, ekmeğimizi istemekten vazgeçmeyeceğiz. İktidarın yapacağı tek şey bizi işimize geri döndürmek, bunun yerine polislerini buraya göndermesin, bizim sabrımızı sınamasın, mücadelemizi daha da büyütürüz.”

İşlerine iade edin

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, “Buradan aylardır yükselen bir itiraz var. Hiç bir sebebi olmadığı halde siyasi duruşlarından dolayı bir çok kamu çalışanına yapıldığı gibi hocalarımızın da siyasi görüşleri açlık üzerinden terbiye edilmeye çalışıldı. Onlar da bizim terbiye edilecek durumumuz yok diyerek ve işimize aşımıza sahip çıkıyoruz diyerek açlık grevine başladı. İçine girdiğimiz bu karanlık ve hukuksuz döneme simgesel anlamda itirazlarını yüklediler. Sabah saldırı oldu, daha çoğalarak buradayız. Hocalarımız bir an önce işine iade edilsin” diye konuştu.

Mithat Sancar da, Gülmen ve Özakça’nın zulme karşı karşı direndiğini belirterek, “Öyle bir zulüm ki insanları açlık ve yoklukla terbiye etmeye çalışıyor. Bize düşen görev bu onurlu sesi yükseltmek, direnişi yalnız bırakmamak... Hükümete de çağrı yapıyoruz, ‘Vicdansızlık politikaları ile halkları yönetmeye çalışan çok yönetici çıkmıştır ama hiç biri bugün onurla yad edilmiyor. Hepsi tarihin karar sayfalarındalar. Zulüm politikasından biran önce vazgeçin. İşlerini iade edin” sözlerini kaydetti.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları