loading
close
SON DAKİKALAR

İskandinavya'dan caz "ODDJOB"

İskandinavya'dan caz "ODDJOB"
Tarih: 05.06.2012 - 16:48
Kategori: Kültür & Sanat

70'lerin jazz-rock müziğini günümüzle buluşturan İskandinav ODDJOB grubu, 12 Haziran Salı günü saat 20.00'de müzikseverlerle buluşuyor...

Trompet’te Goran Kajfes, saksofonda Per “Ruskträsk” Johansson, kontrbasta Peter Forss ve davulda Janne Robertson’dan oluşan ODDJOB, konser öncesi Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek saat 16.00'daki workshop’ta müzikseverlerle bir araya gelerek, deneyimlerini paylaşacak ve merak ettikleri soruları yanıtlayacak.


ODDJOB

İsveç’in en yetkin müzisyenlerinden oluşan Oddjob grubunun trompetçisi Goran Kajfeš; Sting, Eagle-Eye Cherry, Janet Jackson ve the Cardigans gibi starlarla çaldı, Afro-Amerikan caz müziğini elektronik müzikle birleştiren soul-caz grubu Blacknuss ile büyük bir sansasyon yarattı. 

Saksofoncu Per “Ruskträsk” Johansson; Roy Hargrove, Fred Wesley, Randy Brecker ve Nils Landgren gibi dev isimlerle çalıştı, Kajfeš ile birlikte, The Flesh Quartet, Blacknuss, ve Sting’e eşlik etti. 

Basçı Peter Forss, Sophie Zelmani ve Rebecca Törnqvist’le, davulcu Janne Robertson ise aralarında Mauro Scocco, Titiyo ve Lisa Nilsson’un bulunduğu ünlü İskandinav müzisyenlerle sahne aldı.


www.akbanksanat.com 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları