loading
close
SON DAKİKALAR

İşkencenin adı; susam sokağı

İşkencenin adı; susam sokağı
Tarih: 31.05.2012 - 18:21
Kategori: Dünya

ABD'nin, Guantanamo'daki deniz üssünde tutulan mahkûmlara zorla yüksek sesle şarkı dinleterek yaptığı işkencelerde, Susam Sokağı müzikleri de kullanılıyormuş...

 İnsan hakları üzerine araştırmalar yapan Thomas Keenan bu işkence yönteminde mahkumun kulaklık takılı halde, sandalyeye bağlandığını ve bazen gün boyu aynı şarkının defalarca kez zorla dinletildiğini anlattı.

2008 yılında ortaya çıkan bir raporda, mahkumlara Metalica gibi grupların zorla dinletildiği ortaya çıkmıştı ancak El Cezire'nin hazırladığı bir belgeselde Susam Sokağı şarkılarının da işkencede kullanıldığı ortaya çıktı.

Susam Sokağı için 40 yıldır beste yapan Christopher Cerf, El Cezire’ye yaptığı açıklamada haberi ilk duyduğunda inanmakta güçlük çektiğini söyledi.

Çocukların eğitimi için 200 kadar beste yapan Cerf, "Elbette tutsakların direncini kırmak için şarkılarımın kullanılması hiç hoşuma gitmedi. Ancak daha da kötüsü, Guantanamo'daki mahkumların konuşturulması için sorgularında şarkılarımın acı çekmeleri için kullanıldığını duymak oldu" dedi.

El Cezire'ye konuşan eski mahkumlar, bunun karşılaştıkları işkenceler içinde en kötüsü olduğunu anlatıyorlar.

2003 yılında Irak'ta da, mahkumlara, Susam Sokağı şarkılarının zorla dinletildiği iddia edilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları