loading
close
SON DAKİKALAR

İslam Cemaati, insanlık suçuyla yargılanıyor

İslam Cemaati, insanlık suçuyla yargılanıyor
Tarih: 28.05.2012 - 14:21
Kategori: Dünya

Bangladeş'te bir mahkeme, ülkenin en büyük İslamcı partisi, İslam Cemaati'nin liderini insanlığa karşı suç işlemekle yargılıyor...

Pakistan'ın bağımsızlığını kazandığı süreçte 3 milyon kişinin ölümü, 200 bin kadının tecavüze uğraması ve milyonlarca kişinin göçe zorlanması suçları nedeniyle Bangladeş'te bir mahkeme, ülkenin en büyük İslamcı partisi, İslam Cemaati'nin liderini insanlığa karşı suç işlemekle yargılıyor.

Bangladeş'te bir mahkeme, İslam Cemaati lideri Matiur Rahman Nizami'yi, 1971'de Pakistan'a karşı verilen bağımsızlık savaşında insanlığa karşı suç işlemekle itham etti. Nizami'nin cinayet ve soykırım da dahil 16 ayrı suçla itham edildiği belirtildi.

Nizami'nin yardımcısı Abdülkader Molla da bir başka mahkeme tarafından insanlığa karşı suçlar işlemekle suçlandı. Parti, suçlamaların siyasi amaçlı olduğu görüşünü savundu. Bangladeş 9 ay süren savaşın ardından 1971'de Pakistan'dan bağımsızlığını kazanmıştı.

Bangladeş, savaş sırasında Pakistan askerlerinin yerel işbirlikçilerin de yardımıyla yaklaşık 3 milyon kişiyi öldürdüğünü, 200 bin kadına tecavüz ettiğini, milyonlarca kişiyi de evlerinden kaçmaya zorladığını belirtiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları