loading
close
SON DAKİKALAR

'İSMEK'teki yolsuzlukları örtmek için Yeşim Meltem Şişli'yi hedef haline getirdiler'

'İSMEK'teki yolsuzlukları örtmek için Yeşim Meltem Şişli'yi hedef haline getirdiler'
Tarih: 09.02.2020 - 13:10
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSMEK'in önceki dönemdeki 25 yöneticisi hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

İBB, İSMEK'in önceki dönemdeki 25 yöneticisi hakkında "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “ zimmet” ve “irtikâp-nüfuzu kötüye kullanma” suçlarından Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.

Yapılan incelemelerde bütün masrafları İBB tarafından karşılanan İSMEK'te yöneticiler tarafından öğrencilerden çeşitli para toplandığı, bu paraların İBB hesaplarına girmediği tespit edildi. İSMEK kurslarında, kursiyerler tarafından üretilen bazı malların usulsüz olarak satıldığı, satılan ürünlerin bedellerinin İBB'ye verilmediği ve yöneticilerin bundan şahsi menfaat elde ettiği de ortaya çıktı. İSMEK ihalesini alan Beyaz Holding'in (Kanal 7 Grubu), yasak olmasına rağmen kurs binalarında kantin açtığı ve bu kantinleri kendi hesabına çalıştırdığı, İBB'nin hüküm ve tasarrufu altındaki İSMEK kurslarında açtığı kaçak kantinlerle haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

İSMEK'teki suç duyurusu akıllara geçtiğimiz günlerde İBB Genel Sekterer Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile ilgili iddiaları da akılara getirdi. Başkan Ekrem İmamoğlu, İSMEK'teki kadın çalışanlara hakaret ettiği öne sürülen Şişli ile ilgili soruya "Bazı işlerle ilgili yasal süreçleri başlattığımız, soruşturmaların sonucuna yaklaştığımız bugünlerde, bu kadar süreçten sonra, bu iddiaların ortaya atılıyor olması çok manidar" demişti. 

Meltem Şişli hakkında hakaret iddiası

Yeni Şafak'ta 31 Ocak'ta çıkan bir haberde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK bölge yöneticileriyle yaptığı toplantıda kadın çalışanlara kaç bekar olduğunu sorduğu, Şişli'nin toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, "Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar" dediği iddia edilmişti. Eski İSMEK çalışanları bu iddiaları sonrası suç duyurusunda bulunmuşlardı.
İBB konuya ilişkin açıklama yapmış, iddiaları yalanlayarak, "Giyimi kuşamı nedeniyle hiçbir kadın çalışanımız mağdur edilmediği gibi bu hususta herhangi bir ayrımcılık da yapılmamaktadır. Diğer yandan insanların yaşam tarzları ve medeni halleri üzerinden aşağılandığı iddia edilen kişilerle anılan yöneticinin medeni halinin aynı olması da haberin gerçek dışı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır" denilmiş, inceleme başlatıldığı da duyurulmuştu. 

Ongun: Suç duyurusu toplantıdan 4 ay sonra yapılıyor
 
İBB Sözcüsü Murat Ongun da yaptığı açıklamada, İSMEK çalışanlarının suç duyurusunda iddia ettikleri toplantının ağustos ayında suç duyurusunun ise 4 ay sonra yapıldığına dikkat çeken ​Ongun, "İSMEK çalışmalarından İBB şirketi İSPER sorumlu. İSPER bir grup çalışanla ilgili olarak suç duyurusu yapmaya hazırlandığı sırada İSMEK çalışanları suç duyurusunda bulunuyor. Bu durum oldukça dikkat çekici" demişti. 

İSMEK'teki toplantı ağustos ayında yapılmış, İSMEK'teki 19 kadın çalışan 27 Ocak'ta işten çıkarılmış, 31 Ocak'ta da suç duyusurunda bulunmuşlardı.
İmamoğlu ne demişti? 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Ocak'ta basın mensuplarının Yeşim Meltem Şişli ile ilgili iddialara ilişkin soruya şu yanıtı vermişti:
"Dikkat çekilmesi gereken husus bugün de dahil, bu sürecin harekete geçirildiği an itibariyle gazetelerde yazı yazanlar, bir takım siyasi beyanı olan insanlar… Ki özellikle siyasi beyanları olanlar ya da siyasi olan kişiler ya da gazeteciler, -erkekler için söylüyorum- erkek müsveddesi diyeceğim onlara; galiz ve ağır ifadelerle bu süreci tanımlayan bu tarz insanları kınıyorum. Bir kadına manşetten, ‘ahlaksız kadın’ diye başlık atan bir gazeteye, direkt yargısız infaz süreciyle bu sürece beyanda bulunan insanlara karşı, mutlak, ama mutlak, o sözüm ona kadın hakları savunucularının bir şeyler söylemesini beklerdim. Bazı medya kuruluşlarının canlarının yandığını biliyorum. Niye canları yanıyor? Çünkü, İBB ile farklı organik ilişkileri üzerinden yıllarca fayda elde etmiş medya kuruluşları bunlar. Eğitim mi, bakıyorsun medya kuruluşu işi almış. Ulaşım mı, medya kuruluşu işi almış. Veya bir tedarik ihalesi mi hizmet ihalesi mi, yine o medya kuruluşu işi almış. Milyonlarca, on milyonlarca lira gelir elde etmiş kurumlar bunlar. Özellikle şu süreçte, bazı işlerle ilgili yasal süreçleri başlattığımız, soruşturmaların sonucuna yaklaştığımız bugünlerde, bu kadar süreçten sonra, bu sürecin dile getiriliyor ve bu iddiaların ortaya atılıyor olması çok manidar. Bu manada, ben, o basın kuruluşlarının karın ağrılarını anlıyorum."

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Yeşim Meltem Şişli ie ilgili ortaya atılan iddiaların yolsuzlukların üzerini örtme çabası olduğunu vurguladı. Üküş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İSMEK'in eski yöneticileri hakkındaki yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili olarak şunları kaydetti:
"İşte bu yolsuzlukların ortaya çıkmasını önlemek için 'türbanlılara hakeret ettiler' yalanını çıkardılar. İşte bunları örtmek için Yeşim Meltem Şişli''yi hedef hâline getirdiler Türban onların yolsuzlarının üstünü örtmeye yarıyor ama boşuna. Her kuruşun hesabını verecekler. İnsanların açlık ve yoksulluktan intihar ettiği, kendini yaktığı bu günlerde eğer bu yolsuzlukların hesabını soramazsak bu insanların ahı üzerimizde kalır. Korkmadan, cesaretle her kuruşun hesabını sormak zorundayız. Gelecek her saldırı ve iftiraya hazırlıklı olmak gerekiyor."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları