loading
close
SON DAKİKALAR

İsrail'den Türkiye'ye silah sevkiyatı iddiası

İsrail'den Türkiye'ye silah sevkiyatı iddiası
Tarih: 04.07.2012 - 15:43
Kategori: Dünya

Geçen hafta üç İsrailli uçağın Türkiye'ye silah taşıdığı, silahların Katar ve Suudi Arabistan tarafından finanse edildiği iddia ediliyor...

Suriye konusunda Türkiye'ye ağır eleştirilerde bulunan İranlı medya, "İsrail'in, Türkiye üzerinden Suriye'deki teröristleri silahlandırmaya devam ettiği"ni öne sürdü.

Fars haber ajansı, Filistin Manar sitesine dayanarak "Suriyeli teröristlere geçen hafta Türkiye üzerinden İsrail kaynaklı silahların yeni bir sevkiyatının yapıldığını, Katar ve Suudi Arabistan tarafından finanse edilen silahların Türkiye'nin Suriye sınırına 60 kilometre uzaklığındaki bir bölgesine üç İsrailli uçak tarafından taşındığını" iddia etti.

Söz konusu "silah sevkiyatının Katar istihbarat kuruluşu başkanının Tel Aviv'de gizli görüşmelerde bulunmasının ardından gerçekleştiği" savına da yer verilen haberde Filistinli sitenin, "adı verilmeyen kaynaklara dayanarak silahları teröristlere sevketme operasyonlarını denetlemek ve onlara gelişmiş silahları ve iletişim sistemlerini kullanma eğitimini vermek üzere İsrailli askeri uzmanları ve eğiticilerin Türkiye-Suriye sınırında bulunduğunu" da belirttiğine dikkat çekildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları