loading
close
SON DAKİKALAR

İsrailli taraftarlar şekerle geliyor

İsrailli taraftarlar şekerle geliyor
Tarih: 12.02.2012 - 21:59
Kategori: Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde İstanbul'da yarın oynanacak Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv takımı arasındaki maça, İsrailli taraftarların ''şekerlemelerle'' birlikte gidecekleri bildirildi

Ynet internet sitesi, İsrailli taraftarların, karşılaşmaya 100 kilo şekerleme ürünüyle gideceklerini duyurdu.

Habere göre, Carmit Şekerleme Ürünleri firması, iki ülke arasındaki uzlaşmayı sağlama çabaları çerçevesinde, Maccabi'nin sarı renklerinden şekerleme ürünleri hazırladı.

Şekerlemelerin, yarın maç için İsrail'den Türkiye'ye gidecek 250 Maccabi taraftarı arasında paylaştırıldığı da kaydedildi. Haberde, taraftarların, aradaki siyasi gerilimi azaltmak için "tatlı bir yol" buldukları belirtildi.

İki ülke arasındaki diplomatik krizin gölgesinde, bu maçın bir spor rekabetinden öte anlam taşıdığı da kaydedilen haberde, Maccabi Tel Aviv taraftarlarının Türkiye'ye inmelerinden, maçın son düdüğü çalınana dek sıkı güvenlik altında olacakları, stadyumun girişinde sıkı güvenlik kontrollerinin yapılacağı, stadyuma meşale ve Filistin bayraklarının getirilmesinin de yasak olduğunu belirtildi.

Liron Moşe (23) adlı bir taraftar, ''Bu, spor ile siyasetin birbirleriyle ilgisi bulunmadığının kanıtı olacak'' derken, maç öncesi Türk taraftarlarının bloglarını da incelediklerini ve Türkler'in de kendilerini Türk tatlılarıyla karşılayacaklarını yazdıklarını bildirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları