loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Barosu'ndan TBB'ye olağanüstü genel kurul çağrısı

İstanbul Barosu'ndan TBB'ye olağanüstü genel kurul çağrısı
Tarih: 04.09.2019 - 15:57
Kategori: Gündem

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu, Türkiye Barolar Birliği'nin olağanüstü genel kurula çağrılması hususunda delegeleriyle toplantı kararı aldı.

İstanbul Barosu, birçok baro tarafından eleştirilen, zaman zaman istifa çağrısı yapılan Metin Feyzioğlu başkanlığındaki TBB'nin, olağanüstü genel kurula çağrılması konusunda delegeleriyle toplantı kararı aldı.

+++

Adli yıl açılış töreni Beştepe'de yapılmış. Yargıtay'ın ev sahipliğinde yapılan töreni 52 baro protesto ederek katılmamıştı. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise katıldığı törende 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır" demişti. 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 52 baroyu hedef almış, baroları töreni prpvoke etmekle suçlamıştı. Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde ilk çözmemiz gereken meselelerden birinin, barolar başta olmak üzere tüm meslek teşekküllerinin seçim yöntemlerinin temsili demokrasiye uygun hale getirilmesi olduğuna inanıyorum. Yargıtay ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlarımızı, bu bağnaz ve provokatif dayatmalara karşı gösterdikleri dirayetli ve demokratik duruş sebebiyle tebrik ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Barosu Metin Feyzioğlu'nun 30 Ocak'ta Rize'deki siyasi parti il başkanlarını ziyaret etmesine tepki gösteren bir açıklama yayınlamış, "TBB Başkanı nezdinde ciddi bir “eksen kayması" yaşandığını vurgulamıştı. Barodan yapılan açıklamada, "İstanbul Barosu Delegeleri olarak, siyasal iktidarın “yargı sabıkası”nı değerlendirip, gelecek planlamalarının hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı olmadığını ve olamayacağını görüyoruz. İşaret etmeye çalıştığımız “eksen kayması” daha kaygan yeni zeminlere yönelirse, “müzakere ruhunun” kazanımlarımızı geriye götüren daha derin kayıplara sebep olabileceği endişesi taşımaktayız" denilmişti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları