loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü: 4 asker şehit

İstanbul Çekmeköy'de helikopter düştü: 4 asker şehit
Tarih: 11.02.2019 - 19:38
Kategori: Gündem

Çekmeköy'de bir site içerisine askeri helikopter düştü. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Vali Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit olduğunu açıkladı.

İstanbul'un Çekmeköy ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde site içine askeri helikopter düştü. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. 

Helikopterin düştüğü bölgede yangın çıktı. Oldukça yoğun alev ve dumanların yükseldiği bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Sitenin içerisinde kaç kişi olduğu henüz belli değilken, çevredeki vatandaşların yardımcı olmak üzere olay yerinde oldukları öğrenildi.

Kazanın saat 19.00'da yaşandığı belirtiliyor.

"ASKERİ HELİKOPTER ZORUNLU İNİŞ YAPARKEN DÜŞTÜ"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, düşen helikopterle ilgili yaptığı ilk açıklamada, "Çekmeköy ilçemizdeki bir site içerisine askeri helikopterimiz zorunlu iniş yaparken düştü" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, düşen helikopterde yaralı askerler olduğunu açıkladı. Yerlikaya, "Alınan ilk bilgilere göre; Çekmeköy ilçemiz Kirazlıdere Mahallesi Sultangazi Caddesi Parkverde Sitesine düşen askeri helikopterdeki 4 yaralı askerimiz Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir" dedi.

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, yaptığı açıklamada, "Aldığımız bilgilere göre Sancaktepe - Çekmeköy sınırında bir helikopter düştü. Temenni ediyoruz bir can kaybı olmasın. Çok sayıda ambulans orada. Bizim Sancaktepe Belediye ekiplerimiz şu anda olay yerindeler. Sayısal olarak net bir bilgi yok, ancak bizim İnönü Mahallesi'ne komşu bir bölge. Düştüğü yer sitenin içerisi. İtfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde" ifadelerini kullandı.

4 ASKER ŞEHİT OLDU

Olay yerine gelen Vali Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit olduğunu ve helikopterin düşme nedeninin henüz bilinmediğini açıkladı. 

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. Olayla ilgili bir başsavcı vekili ve iki savcı görevlendirildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İstanbul / 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopterimiz, henüz bilinmeyen bir nedenle Çekmeköy’de kaza kırıma uğramıştır. Kazada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

KAZAYA İLİŞKİN YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Havacılık Havaalanı'ndan havalanan helikopterin Sultangazi Caddesi'ndeki Parkverde Sitesi'ne düşmesi sonucu 4 askerin hayatını kaybettiği olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla Basın Kanunu'nun 3/2. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği de Başsavcılığın talebini kabul ederek, soruşturma tamamlanıncaya kadar olay ve soruşturma dosyası hakkında yazılı, görsel medya ile internet ortamında her türlü haber, röportaj ve benzeri yayınlara yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Hakimlik, gereğinin yerine getirilebilmesi için yayın yasağı kararının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ilgili kurumlara tebliğ edilmesine hükmetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları