loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Fashion Week bugün başlıyor

İstanbul Fashion Week bugün başlıyor
Tarih: 11.02.2012 - 18:21
Kategori: Kültür & Sanat

Odakule'deki TRT Binası'nın önündeki alan bugünden itibaren dört gün boyunca, İstanbul'un moda adresi olacak.

Odakule'deki TRT Binası'nın önündeki alan bugünden itibaren dört gün boyunca, İstanbul'un moda adresi olacak. İstanbul Fashion Week kapsamında, tasarımcıların koleksiyonları İFW çadırında sergilenecek.

İstanbul'u dünyanın beşinci moda merkezine dönüştürme amacıyla yola çıkan moda haftamız, bugün altıncı sezonuna 'merhaba' diyor. Üç yılda 162 bin 200 kişinin takip ettiği moda haftası 14.00'te Gamze Saraçoğlu'nun Odakule'deki İFW Çadırı'nda gerçekleştireceği defile ile başlıyor. Lakin genel tablo pek parlak değil.

Zira İstanbul Fashion Week, bugüne kadar çıkardığı en 'zayıf' takvimle karşımızda. İlk dönemde Hakan Yıldırım, İdil Tarzi, Bahar Korçan, Özlem Süer gibi modanın ağır toplarını bir araya getirmeyi başaran etkinliğe bu sezon genç yıldızlar bile itibar etmedi. Öyle ki Zeynep Tosun artık şansını Paris'te denemeye karar verirken, hazırgiyim koleksiyonu 'Soul' için çalışan Özgür Masur, son anda 'yetişemediğini' söyleyerek, çadıra girmekten vazgeçti.

Daha önce 'özel nedenler' kelimelerinin altına sığınan modacılar, bu sezon saydam davranarak, bahanelerini daha iyi ifade ediyor: "Sponsor bulamadık, maliyetlerin altından kalkamıyoruz", "Bu proje bize iş kaynağı sağlamıyor, aynı masrafı yapıp yurtdışı fuarlara katılmak daha mantıklı" cümleleri favorileri.

Bir defileye 70 bin ve 150 bin TL civarında masraf yapıldığını düşünürsek, bahaneler sudan değil.

Ancak Türkiye'yi fason hamaliyetinden kurtarıp, tasarımcılara kendilerini tanıtacak bir platform kurmayı ödev edinen İFW'e herkesin sırt çevirdiğini iddia etmek haksızlık olur. Çiçeği burnunda anne Tuvana Büyükçınar, Özlem Kaya, Mehtap Elaidi, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu gibi isimler bu sene de takvimde yerini aldı. Markalarına yurtdışı pazarlarda da yer bulan Cengiz Abazoğlu, Atıl Kutoğlu ve Arzu Kaprol da etkinliğe katılıyor. Yanı sıra Tuba Benian, Beste Gürel ve Nihan Peker moda haftasında ilk kez karma defilelerde yer alacak isimler.

Etkinliklerin tamamı çadırda değil; defileler tıpkı New York Moda Haftası'nda olduğu gibi kısmen çadırda, kısmen de farklı alanlarda olacak. Geçen sezon Simay Bülbül'le birlikte çadır dışı etkinlik trendini yaratan Arzu Kaprol, yeni projesi Studio Kaprol 4'ü tanıtırken, Niyazi Erdoğan W Otel'de bir enstalasyon yapacak. Zeynep Erdoğan ve Günseli Türkay'ın defileleri de W Lounge'da defile üstü parti konseptinde gerçekleşek.

IFW takvimi

8 ŞUBAT

14:00 Gamze Saraçoğlu/IFW Çadırı Odakule

16:00 Berinza/IFW Çadırı Odakule

18:00 Tuvana Büyükçınar/FW Çadırı Odakule

20:00 Atıl Kutoğlu/IFW Çadırı Odakule

21:30 Zeynep Erdoğan ve Günseli Türkay W Hotel/Akaretler

9 ŞUBAT

14:00 Karma 1 (Nihan Peker, Beste Gürel,Tuba Benian)/IFW Çadırı Odakule

16:00 Simay Bülbül/IFW Çadırı Odakule

18:00 Özlem Kaya/ IFW Çadırı Odakule

20:00 Niyazi Erdoğan/IFW Çadırı Odakule

10 ŞUBAT

14:00 İMA Workshop 101/ Machka:/IFW Çadırı Odakule

Türkiye'de Endüstri ve Tasarımın Buluştuğu Marka/iMA, Dice Kayek, Ayaydın – Miroglio 16:00 Erol Albayrak/IFW Çadırı Odakule

18:00 Studio Kaprol/IFW Çadırı Odakule

20:30 adL&Cengiz Abazoğlu/IFW Çadırı Odakule

11 ŞUBAT

12:00 Karma 2 (Şafak Tokur, Çiğdem Akın, İpek Arnas)/IFW Çadırı Odakule

14:00 Nejla Güvenç/IFW Çadırı Odakule

16:00 Avva/IFW Çadırı Odakule

18:00 Mehtap Elaidi/IFW Çadırı Odakule

20:00 Giovane G./IFW Çadırı Odakule

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları