loading
close
SON DAKİKALAR

'İstanbul Havalimanı'nda 342 milyon euro garanti verildi' diyen Erdoğan'a CHP'den itiraz: Sayıştay raporunda 6.3 milyar euro yazıyor

'İstanbul Havalimanı'nda 342 milyon euro garanti verildi' diyen Erdoğan'a CHP'den itiraz: Sayıştay raporunda 6.3 milyar euro yazıyor
Tarih: 30.10.2018 - 08:56
Kategori: Gündem

Açılışı yapılan İstanbul Havalimanı için Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl boyunca 342 milyon euro dış hat yolcu garantisi verildiği söylemişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'tan bu rakama itiraz geldi.

Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açtı. Açılışta konuşan Erdoğan, havalimanı için "Hazine garantisi söz konusu değil" dedi, ardından da dış hat için 12 yıl 'sembolik' olarak 342 milyon euro yolcu geliri garantisi verildiğini kaydetti. 

Erdoğan'ın açıkladığı rakama CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan itiraz geldi. Öztrak Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Sayıştay raporuna göre garantinin 342 milyon euro değil, 6.3 milyar euro olduğunu ifade etti.

Öztrak'ın paylaşımı şöyle: 

"Erdoğan, İstanbul Havalimanı Projesinin ilk 12 yılı için 342 milyon avro dış hat yolcu geliri garanti edildi dedi. Buna karşılık Sayıştay 2016 DHMİ Raporunun 82 ve 83. sayfalarında 12 yılda 6,3 milyar avro gelir garantisi verildi diyor. Doğruyu hangisi söylüyor?"
 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları