loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Havalimanı’nda yaşanan sorunlar Meclis'e taşındı: 'Meydana gelecek olası bir faciadan kim sorumlu olacak?'

İstanbul Havalimanı’nda yaşanan sorunlar Meclis'e taşındı: 'Meydana gelecek olası bir faciadan kim sorumlu olacak?'
Tarih: 22.05.2019 - 12:57
Kategori: Yurt

Siyasi iktidar tarafından 'dünyanın en büyük havalimanı' olarak tanıtılan fakat faaliyete geçtiği günden bugüne kadar sürekli teknik aksaklıklar ve şikâyetlerle gündem olan yeni İstanbul Havalimanı'nda yaşanan sorunlar TBMM gündemine taşındı.

Yeni İstanbul Havalimanı’na iniş yapmak isteyen çok sayıda uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle başka pistlere yönlendirildiği ve bu olumsuz koşulların havalimanının yapıldığı konum nedeniyle yılın belirli dönemleri sürekliliği olduğu bilgisi, uzmanlar ve meydanı kullanarak sorunları bizzat yaşayan vatandaşlar tarafından sıklıkla dillendiriliyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada 8 uçağın olumsuz hava koşulları nedeniyle başka pistlere yönlendirildiğinin kabul edilmesi ve bugün sabah saatlerinde Ankara’ya hareket etmek amaçlı içinde yolcuların da olduğu uçağın pist başına ilerlerken aydınlatma direğine çarpması üzerine CHP Milletvekili Ali Öztunç, kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla konuyu Meclis gündemine getirdi.

"OLASI BİR FACİADAN KİM SORUMLU OLACAK?"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Öztunç, önergesinde, "Bugün İstanbul Havalimanı'nda 08.45'te Ankara seferini yapmaya hazırlanan THY'ye ait Sümela isimli Boeing 737 tipi uçağın kanadı aydınlatma direğine çarptı. Açıldığı günden beri sürekli sorunlarla gündeme gelen İstanbul havalimanında bir facia yaşanmasından endişe edilmektedir" ifadelerine yer vererek, şu soruları sordu:

"1- Bugün İstanbul havalimanında yaşanan kazanın sebebi nedir? Sorumluları kimlerdir?
2- İstanbul havalimanın tam anlamıyla kullanıma hazır olmadan açıldığı ve bu yüzden bu tür kazaların yaşandığı yönündeki iddialar doğrumu dur?
3- Geçtiğimiz günlerde İstanbul Havalimanı'nda olumsuz hava koşulları nedeniyle çok sayıda uçak iniş yapamadı. Uçakların bir kısmı havada tur atmak zorunda kaldı, bir kısmı ise Çorlu havalimanına yönlendirildi. Bu gibi olayların sıkça yaşanması sizce normal midir? Kış mevsiminde bu havalimanı nasıl işleyecek? Bu konuda herhangi çalışmanız var mıdır?
4- TMMOB’nin hazırlamış olduğu "Proje ekolojik ve jeolojik kriterler, zemin özellikleri, kazı ve dolgu alanları, kent bilimi ve uçuş güvenliği açısından kabul edilebilir değildir" yönündeki görüşü neden dikkate alınmamıştır? Meydana gelecek olası bir faciadan kim sorumlu olacaktır?"

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları