loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul İtfaiyesi'nin kuruluşunun 311. yılı kutlanıyor

İstanbul İtfaiyesi'nin kuruluşunun 311. yılı kutlanıyor
Tarih: 22.09.2025 - 11:33
Kategori: Yerel

İstanbul İtfaiyesi’nin 311. kuruluş yıl dönümü, 22-26 Eylül 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcı Vekili ve İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak başkanlığında Taksim Meydanı’nda gerçekleşen törende Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunuldu.

İstanbul İtfaiye Teşkilatının 311. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutlanıyor. İtfaiye Haftası ve İstanbul İtfaiyesinin 311. Kuruluş Yıl Dönümü kapsamında, Taksim Meydanı’nda gerçekleşen törende Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunuldu.

İstanbul İtfaiyesi’nin 311’inci kuruluş yıldönümü kutlamasında konuşan İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, “Her an göreve hazır olmayı, gerektiğinde kendi canını ortaya koymayı gerektiren itfaiyecilik, bir meslekten çok daha fazlasıdır. Bizler yalnızca yangın söndürmüyor, afetlere karşı toplumsal farkındalık oluşturmak için de çalışıyoruz” dedi.

İstanbul İtfaiyesi, 311’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlık Binası’nda düzenlenen törende, İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak bir konuşma yaptı. Albayrak, üç asrı aşkın süredir yalnızca yangınlarla değil, insan hayatı ve kentin varlıklarını korumak için verilen mücadeleyle itfaiye teşkilatının İstanbul’un en güçlü simgelerinden biri olduğunu söyledi.

“İtfaiyecilik bir meslek değil, kutsal bir yaşam biçimi”

Albayrak, itfaiyeciliğin fedakârlık ve cesaret isteyen bir görev olduğunu vurguladı:

“İtfaiyecilik, bir meslekten çok daha fazlasıdır. Her an göreve hazır olmayı, gerektiğinde kendi canını ortaya koymayı, fedakârlığı ve cesareti hayatının merkezine almayı gerektiren kutsal bir yaşam biçimidir. Bizler, sabah ailelerimizden ayrılırken belki de geri dönememe ihtimalini bilerek görevimize başlıyoruz. İşte bu bilinç, mesleğimizin kutsallığını ve bizlere yüklediği sorumluluğu daha da anlamlı kılmaktadır.”

“Yangını söndürmenin en etkili yolu onu önlemektir”

Geçen yılın zorlu geçtiğini, Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlarla mücadele edildiğini hatırlatan Albayrak, teşkilatın yalnızca yangın söndürmekle kalmadığını ifade etti:

“Geride bıraktığımız yıl, gerçekten hepimiz için zorlu bir yıl oldu. Sadece İstanbul’da değil, vatanımızın her köşesinde meslektaşlarımızla omuz omuza, çoğu zaman canlarımız pahasına çalıştık. Bugün gençleşen kadromuz, güçlenen ekipmanımız ve sürekli gelişen eğitim anlayışımızla geleceğe daha emin adımlarla ilerliyoruz. Biz, sadece yangınları söndürmekle kalmıyor; aynı zamanda yangınların önlenmesi, afetlere karşı bilinçlenme ve toplumsal farkındalık oluşturma noktasında da büyük gayret sarf ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, yangını söndürmenin en etkili yolu onu önlemektir.”

“Birlik ve dayanışma ruhumuz bizi güçlü kılıyor”

İstanbul İtfaiyesi’nin köklü geleneğinin aynı zamanda bir aile ruhu yarattığını dile getiren Albayrak, teşkilat mensuplarına teşekkür ederek konuşmasını şöyle tamamladı:

“İstanbul İtfaiyesi, kuşaklardır gururla taşıdığımız geçmişiyle, aile olmanın değerini hepimize kuvvetle hissettirmektedir. Birlik ve dayanışma ruhumuz, dün olduğu gibi bugün de bizi güçlü kılmaktadır. Bu teşkilatın bir parçası olan tüm kahraman itfaiyecilerimize şükranlarımı sunuyor, aziz milletimize güven, umut ve cesaret vermeye devam edeceğimize söz veriyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin en köklü kurumlardan biri olan İstanbul İtfaiyesi’nin 311. kuruluş yıl dönümü ve İtfaiye Haftası’nı bir dizi etkinlikle kutluyor. 22-26 Eylül 2025 tarihleri arasında düzenlenecek programlarda; şehit itfaiyeciler anılacak, bilinçlendirme eğitimleri verilecek, tarihi tulumbacıların gösterileri sahnelenecek.

İstanbul İtfaiyesi’nin 311. kuruluş yıl dönümü, 22-26 Eylül 2025 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hafta boyunca İstanbul’un farklı noktalarında eğitim, anma ve gösteriler düzenlenecek. İstanbullular, şehrin farklı noktalarında düzenlenecek etkinliklerle, itfaiyenin 311 yıllık serüvenine tanıklık edecek. Hafta boyunca şehit itfaiyecilerin aileleri ziyaret edilecek.

Hafta boyunca sürecek program detayları şöyle:

22 Eylül 2025, Pazartesi

·       10.00 Taksim Cumhuriyet Anıtı’na Çelenk Sunulması

·       11.00-17.00 Mobil Eğitim Araçları İle Bilinçlendirme Eğitimi

Avrupa Yakası: Eminönü Meydanı

Anadolu Yakası: Üsküdar Meydanı

·       11.30 İtfaiye Araçlarının Şehir Turu

·       14.00 Tarihi Tulumbacıların Seremonisi / Tarihi Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı

23 Eylül 2025, Salı

·       10.00-17.00 Mobil Eğitim Araçları İle Bilinçlendirme Eğitimi

Avrupa Yakası: Sultanahmet Meydanı

Anadolu Yakası: Kadıköy Meydanı

24 Eylül 2025, Çarşamba

·       10.00-17.00 Mobil Eğitim Araçları İle Bilinçlendirme Eğitimi

Avrupa Yakası: Beylikdüzü Meydanı

Anadolu Yakası: Tuzla Marina Meydanı

·       11.00 Tarihi Tulumbacıların Seremonisi / Bakırköy Meydanı

25 Eylül 2025, Perşembe

·       10.00-17.00 Mobil Eğitim Araçları İle Bilinçlendirme Eğitimi

Avrupa Yakası: Beylikdüzü Meydanı

Anadolu Yakası: Tuzla Marina Meydanı

·       10.30 Yılın İtfaiyecisi ve Yılın Personeli Ödül Töreni / İtfaiye Daire Başkanlığı / Fatih

26 Eylül 2025, Cuma

·       10.00-17.00 Mobil Eğitim Araçları İle Bilinçlendirme Eğitimi

Avrupa Yakası: Esenyurt Meydanı

Anadolu Yakası: Ümraniye Meydanı

·       11.00 İtfaiye Şehitliği Ziyareti / Edirnekapı İtfaiye Şehitliği

·       12.00 İtfaiye Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif / Fatih İtfaiye Şehitleri Camii

·       14.00 İtfaiye Müzesi Ziyareti / Yıldız Mahallesi Çitlembik Yokuşu / Beşiktaş

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları