loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Opera Festivali başlıyor

İstanbul Opera Festivali başlıyor
Tarih: 05.07.2012 - 13:21
Kategori: Kültür & Sanat

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 7 Temmuz'da başlayacak...

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından DenizBank'ın katkılarıyla düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 7–19 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğinde organize edilen festivalin açılışı, 7 Temmuz'da, Haliç Kongre Merkezi'nde Mozart'ın operalarından bir başyapıt örneği olan ''Don Giovanni''nin gösterimiyle başlayacak.

Festivalin bu seneki sürprizi dünyaca ünlü Arjantinli tenor Jose Cura olacak. Sanatçı Cura, 12 Temmuz'da Aya İrini Müzesi'nde konser verecek.

İlk yıldan itibaren festivalin vazgeçilmezi, Mozart'ın, Osmanlı İmparatorluğu'nun parlak dönemlerinden bir hikaye sunduğu ''Saraydan Kız Kaçırma'' operası, doğal mekanı içinde, 9-10-11 Temmuz'ta, Topkapı Sarayı'nda, Samsun Devlet ve Opera Balesi tarafından sahnelenecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin, Topkapı Sarayı'nda 14-15 Temmuz'da sahneleyeceği, besteci Okan Demiriş imzalı ''IV. Murat'' operası, Osmanlı padişahları arasında en korkusuz, en güçlü ve bir o kadar da eğitimli ve ince ruhlu Sultan 4. Murat'ın trajik hayatının anlatıldığı, belleklerden silinmeyecek bir prodüksiyonla sanatseverlerin karşısına çıkacak.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği ve Yıldırım Bayezıd'ın Timur Han ile olan savaşının konu edinildiği ''Yıldırım Bayezid'' operası, İtalyan besteci, Antonio Vivaldi'nin muhteşem anlatısını 16-18 Temmuz'da Kadıköy Süreyya Operası'na taşıyacak.

Besteci Selman Ada'nın Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü romanından esinle bestelediği, vicdanı ile arzuları arasında sıkışıp kalan bir kadın karakterin anlatıldığı ''Aşk-ı Memnu'' operası, 19 Temmuz'da Antalya Devlet Opera Balesi ile festivale Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nden sıcak bir hava katacak.

Caz festivalinden

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen ve bu yıl 50'nin üzerinde konserle 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak 19. İstanbul Caz Festivali kapsamında, Antony&The Johnsons ve Filarmoni, 9 Temmuz'da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde konser verecek.

Cazın yanı sıra pop, folk ve rock gibi farklı türlerdeki güncel müziğin nabzını tutan festival kapsamında, Hollandalı şarkıcı Caro Emerald, samba, caz, bossa nova ve mambo türlerini birleştiren şarkılarıyla 10 Temmuz'da Santralistanbul Kıyı Amfi'de sahne alacak.
Dave Brubeck, James Moody, Natalie Cole ve Tony Bennett gibi cazın önde gelen isimleriyle aynı sahneyi paylaşan trompet virtüözü Till Brönner, yarın İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde performans sergileyecek.

Festivalin konukları arasında yer alan lirik yorumlarla ''güçlü ve nefes kesici virtüözlüğü'' bir araya getiren kontrbasçı Lars Danielsson, 12 Temmuz Perşembe günü İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde konser verecek. Danielsson'un ''Liberetto'' adlı yeni albümü sonrasında vereceği bu konsere özel olarak, kadroda Fransız piyanist Yaron Herman ve Magnus Öström de yer alacak.

Türkiye caz sahnesinin başarılı isimlerini Avrupalı usta caz sanatçılarıyla buluşturan ''Avrupa Caz Kulübü'' konser serisi kapsamında, 9 Temmuz'da Baki Duyarlar, 10 Temmuz'da Oğuz Büyükberber, 11 Temmuz'da ise Bilal Karaman Salon İKSV'de müzikseverlerle buluşacak.

Caz rüzgarı estirecek ''3. Tünel Şenliği'' kapsamında, 7 Temmuz'da Tünel ve çevresinde 6 saat boyunca 17 farklı mekanda 30'a yakın sanatçı ve topluluk konser verecek.

İstanbul'da Latin festivali

Latin müziğinin efsane sanatçı ve gruplarının sahne alacağı Türkiye'nin ilk Latin festivali ''Carnaval Latino'', 11 Temmuz'da Küçükçiftlik Park'ta gerçekleştirilecek.
Festival kapsamında sanat hayatında 60. yılını kutlayan Omara Portuondo, geride bıraktığı hatıralarını ve müzik deneyimini hayranlarıyla paylaşacak. Dünyada milyonlarca kişiye Latin müziğini sevdiren, birçok Grammy ödülü sahibi Buena Vista Social Club da Portuondo'ya eşlik edecek.

Pop müzik grubu ''Duran Duran'', ''All You Need Is Now'' albümünün tanıtımı amacıyla 9 Temmuz'da Maçka Küçükçiftlik Park'ta müzikseverlerle buluşacak.

Pepee, Turkcell Kuruçeşme Arena'da

TRT Çocuk ekranında yayınlanan Türk çizgi film karakteri ''Pepee'', 8 Temmuz'da Turkcell Kuruçeşme Arena'da çocuklarla buluşacak. Pepee, birbirinden eğlenceli şarkılar ve sürpriz interaktif oyunlarıyla çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

Karadeniz yöresine ait halk oyunlarını sergileyen Folklor Kurumu İstanbul, ''Bizim Deniz Kuzey Deniz'' isimli dans gösterisini 9 Temmuz'da ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneleyecek.

Yazar, yönetmen ve oyuncu Savaş Dinçel'in kaleme aldığı ''Shakespeare Yalancı'' isimli oyun, 6-11 Temmuz tarihleri arasında Metin Zakoğlu Cafe Theatre'da sahnelenecek.

Genco Erkal, Aziz Nesin'in öykü, şiir, oyun, masal, taşlama ve köşe yazılarından uyarlayarak, yönettiği, oynadığı ve sahne tasarımını yaptığı ''Azizi Nesin'e Mektup'tan alıntı'' oyunu ile 11 Temmuz'da ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda sevenlerinin karşısına çıkacak.

Çırağan Palace Kempinski Heykel Galerisi, Hans Scheib, Markus Schaller ve Yunus Tonkuş'un sergisine ev sahipliği yapacak. Hans Scheib'ın ahşabı yontarak yaptığı bazılarının bronza da döküldüğü kargaları, Markus Schaller'in dövülmüş çelik çemberlerin içerisinde figürleri, Yunus Tonkuş'un desenlerinin üç boyutlu halini andıran paslanmaz çelik figürleri, üç farklı tarza sahip üç sanatçının yaptıkları İstanbul heykelleri'nin yer aldığı sergi, yarın ziyarete açılacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları