loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin ardından açıkça dile getiriyorlar: 'Sıra Medeni Kanun'da, kurtuluş hilafette!'

İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin ardından açıkça dile getiriyorlar: 'Sıra Medeni Kanun'da, kurtuluş hilafette!'
Tarih: 21.03.2021 - 14:42
Kategori: Gündem

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı sonrası "Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu" isimli kuruluşun kurucusu Mesut Arabul yeni hedefin Medeni Kanun olduğunu açıkça dile getirdi. AKP Sarıoğlan Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Ünsal da "kurtuluşun hilafette olduğunu" yazdı. ...

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla çekilmesi sonrası dinci çevreler Erdoğan'a 'teşekkür' sırasına girdi. Bunların arasında kimileri yeni hedeflerinin Medeni Kanun olduğunu açıkça dillendirmeye başlarken AKP gençliği de "hilafet"e çağrı yaptı.

Cumhuriyeti ve laikliği hedef alan sözler, AKP Sarıoğlan Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Ünsal'dan geldi. Twitter'daki 'Türk Başkan' adlı bir hesabın yaptığı 'AKP Ankara Sözleşmesi adı altında Tarikat- Cemaatlerle sözleşme için hazırlık yapıyor' paylaşımının altına yanıt veren Ünsal, "Hilafeti ilan etmek bu ülkenin kurtuluşu demektir sen ne konuşuyorsun ya atan belli değil ya türk degilsin" ifadelerini kullandı.

MEDENİ KANUN HEDEFTE
İstanbul Sözleşmesi üzerinden Cumhuriyetle hesaplaşma hedefini gizlemeyen bir diğer isim ise "nafaka" konusuyla ilgili olarak zaman zaman “Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucu Başkanı” sıfatıyla medya organlarında boy gösteren Mesut Arabul isimli şahıs oldu. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını sosyal medya hesabından  “Yaşayıp yaşayabileceğim en mutlu günü yaşıyorum” diyerek kutlayan Arabul, “Lakin! sözleşme gereği çıkarılan 6284 sayılı yasa ve belirlenen politikadan vazgeçilmediği sürece sözleşmenin feshedilmiş olması tek başına yeterli değil. Yaşanan sorunlar devam edecek.” dedi.

Arabul, bir başka paylaşımında da sırada Medeni Kanun’un olduğunu belirtip “Kadın ile Erkek arasında çatışmaya sebep olan, aile kurumuna zarar veren tek bir yasa maddesi bile kalmayana dek susmayacağız!” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları