loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Trafiğinde bayram yoğunluğu

İstanbul Trafiğinde bayram yoğunluğu
Tarih: 18.09.2015 - 22:32
Kategori: Gündem

9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yola çıkmaya başladı.

9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yola çıkmaya başladı. Tem Otoyolu Anadolu yakasından Avrupa istikametinde uzun araç kuyruğu oluşturdu. Trafik durma noktasına geldi.

Kurban Bayramı, 24 Eylül Perşembe günü başlayacak olmasına rağmen, 21 ve 22 Eylül Pazartesi ve Salı günleri ile arife olan 23 Eylül Çarşamba gününün de kamu çalışanları için idari izinli sayılacaklarının duyurulmasının ardından, bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen sürücüler yola çıkmaya başladı.

Tem Otoyolu Anadolu'dan Avrupa istikametinde, İstanbul dışına çıkmaya başlayan sürücüler nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu.

Saat 19.00’dan itibaren TEM’de Anadolu istikametine doğru trafik neredeyse normalin iki katına çıktı.

Otoyolda trafik, neredeyse durma noktasına geldi. Mahmutbey gişelerinde de tablo aynıydı.

Bayram öncesi mesailerini tamamlayıp İstanbul dışına çıkmaya başlayan sürücüler Mahmutbey gişelerinde de uzun araç kuyruğu oluşturdu.

Trafikteki yoğunluğun gece de devam etmesi beklenirken, trafik yetkilileri bayrama daha 5 gün olduğunu hatırlatarak, İstanbul dışına gitmek isteyenlerin bu durumda bir anda trafiğe yükleanmeyeceklerini, trafikte geçen bayramlardaki kadar sıkışıklığın olmayacağını umduklarını söylediler.

YOĞUNLUK GECE DE DEVAM ETTİ
Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yola çıkmaya başladı. Cuma trafiği ile birlikte yollarda yoğunluk oluşmaya başladı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) araç yoğunluğunun gece de devam ettiği gözlendi.

24 Eylül Perşembe günü başlayacak olan Kurban Bayramı'nda kamu çalışanları için tatilin 9 güne çıkarılmasının duyurulmasının ardından vatandaşlar yola çıkmaya başladı. Tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, trafikte yoğunluğa sebep oldu. Cuma trafiği ile birlikte gün içerisinde yoğunlaşan trafik, FSM Köprüsü'nde gece de devam etti.

DENİZ ULAŞIMINDA YOĞUNLUK
Yalova-Bursa istikametine gidecek olan ve İzmit Körfezi’ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar’daki feribot iskelesinde de araç kuyrukları oluştu. İDO Bölge sorumlusu Aşkın Lermi bugünden itibaren Eskihisar-Topçular arasında gemi sayısının 12’den 15’e çıkarıldığını, ancak yarın 3 gemi daha geleceğini ve 18’e ulaşacağını söyledi. Yaşanan yoğunluğa rağmen, feribotlar Topçular iskelesinde bekleme yapmadığından buraya gelen araçlar en fazla yarım saat bekledikten sonra feribota alınıyor.

TEM otoyolu ve İDO iskelelerinde bayram hareketliliği
Kurban Bayramı tatilinin, idari izinlerle 9 gün olması nedeniyle İstanbul dışına çıkmak isteyenlerin bir bölümü akşam saatlerinde yola çıkmaya başladı. Saat 18.30’a sıralarına kadar sakin olan TEM ve D-100 karayolu’nun Çamlıca-Gebze arasında hareketlilik gözlendi.

TEM Otoyolu’nun Çamlıca-İzmit arasında mesai bitiminden sonra bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler yola çıkmaya başlayınca yoğunluk yaşandı. Saat 19.00’dan itibaren TEM’de Anadolu istikametine doğru trafik neredeyse normalin iki katına çıktı. Yollarda herhangi bir sorun yaşanmazken, Yalova-Bursa istikametine gidecek olan ve İzmit Körfezi’ni dolaşmak istemeyen araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar’daki feribot iskelesinde de araç kuyrukları oluştu.

İDO Bölge sorumlusu Aşkın Lermi bugünden itibaren Eskihisar-Topçular arasında gemi sayısının 12’den 15’e çıkarıldığını, ancak yarın 3 gemi daha geleceğini ve 18’e ulaşacağını söyledi. Yaşanan yoğunluğa rağmen, feribotlar Topçular iskelesinde bekleme yapmadığından buraya gelen araçlar en fazla yarım saat bekledikten sonra feribota alınıyor.

Trafikteki yoğunluğun gece de devam etmesi beklenirken, trafik yetkilileri bayrama daha 5 gün olduğunu hatırlatarak, İstanbul dışına gitmek isteyenlerin bu durumda bir anda trafiğe yükleanmeyeceklerini, trafikte geçen bayramlardaki kadar sıkışıklığın olmayacağını umduklarını söylediler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları