loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Valiliği; Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

İstanbul Valiliği; Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!
Tarih: 09.12.2022 - 19:15
Kategori: Gündem

10 Aralık Cumartesi'den itibaren bölgemiz batı kesimlerinden başlayarak yağışlı bir sistemin etkisine girecek. Rüzgârın; bölgemizde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul Valiliğinden yapılan uyarı açıklamasında;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; 10 Aralık 2022 Cumartesi gününden itibaren bölgemizin batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Pazar günü Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın Hayrabolu ve Malkara İlçelerinde) yerel olarak kuvvetli sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

Rüzgârın; Cumartesi gece saatlerinden sonra ve Pazar günü bölgemizde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerimizin batısında beklenen kuvvetli yağış ve tüm bölgede beklenen fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı uyarıların takip edilmesi gerekmektedir.

Meteorolojik Değerlendirme

Tarih: 9 Aralık 2022 Cuma    Saat: 14.40    Uyarı No: 570    Uyarı Kodu:

Beklenen Meteorolojik Hadise

Ülkemiz Hafta Sonundan İtibaren Akdeniz Üzerinden Gelen Yağışlı Sistemin Etkisine Girecek! Batı Kesimlerde Kuvvetli Yağış ve Fırtınaya Dikkat!

Başlama-Bitiş Zamanı

10.12.2022 12:00 - 11.12.2022 23:59

Genel Durum

Yapılan son değerlendirmelere göre; 10.12.2022 Cumartesi gününden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Pazar günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Isparta’nın güneyinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

Rüzgarın; Cumartesi günü Çanakkale çevrelerinden başlayarak etkisini arttıracağı, gece saatlerinden sonra ve Pazar günü Marmara ve Kıyı Ege’de güney yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Batı bölgelerimizde beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler

Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi

Alınabilir Önlemler

Sellerden Korunma Yöntemleri | Yıldırımdan Korunma Yöntemleri | Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Baca Gazı Zehirlenmesinden Korunma Yöntemleri

Uyarı Yapan Merkez

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları