loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı
Tarih: 09.02.2021 - 09:49
Kategori: Yurt

İstanbul Valiliği, bugün kent genelinde şiddetli fırtına beklendiğini bildirdi.

İstanbul Valiliği 9 Şubt Salı günü kent genelinde fırtına beklendiğini bildirerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"İstanbul’da Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, hava sıcaklıklarının bugün (9 Şubat) mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği; rüzgârın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIKLARI: Mevsim normallerinin üstünde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI; Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

10 Şubat Çarşamba günü yağmurlu, 11 Şubat Perşembe günü çok bulutlu, 12 Şubat Cuma günü yağmurlu ve 13 Şubat Cumartesi günü çok bulutlu bir hava tahmin ediliyor.

Meteo Uyarı Kodu: Turuncu (9 Şubat Salı günü)

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları