loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti: Hep beraber şehrimizi çok büyük bir gayretle yönetmeye niyetimiz var

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti: Hep beraber şehrimizi çok büyük bir gayretle yönetmeye niyetimiz var
Tarih: 16.07.2019 - 17:19
Kategori: Gündem

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulundu. Başkan İmamoğlu, Vali Yerlikaya'yı, İBB'nin Saraçhane'deki merkez binasının girişinde karşıladı. Birlikte makam odasına çıkan ikili, basın mensuplarının görüntü almasının ardından baş başa yaklaşık bir saat görüştü. İmamoğlu ve Yerlikaya, daha sonra kameraların karşısına geçti.

Vali Yerlikaya, önce İBB şeref defterine, "Dünyanın en güzeli, medeniyetimizin baş şehri İstanbul'umuza hizmet etmek, büyük onur, çok büyük sorumluluktur. 23 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İstanbul'umuza hayırlı olsun. Allah, yar ve yardımcısı olsun" diye yazdı.

YERLİKAYA: "DAYANIŞMA VE MESAİ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

Ardından, İmamoğlu ile daha önce İBB'de devir teslim yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:
"Sağ olsun kendisi, 2-3 gün sonra Valilik'te beni ziyarete geldi. Bizim hem devlet geleneğimizde hem de örfümüzde, adetimizde iade-i ziyaret vardır. Biz de bugün Sayın İmamoğlu'na iade-i ziyaretimizi gerçekleştirdik. Tekrar kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Allah yardımcısı olsun. Bu şehirde atanmışların başı olarak, Vali olarak, yerel yönetimin başı olarak Ekrem Başkan ve 39 ilçe belediye başkanı insanlarımızın oyuyla gelen belediye meclisi üyeleri, hep beraber şehrimizi iyi niyetle, çok büyük bir gayretle ve vatandaşlarımızın hayır dualarıyla yönetmeye niyetimiz var. Meselelerimiz, hizmet bekleyen alanlarımız çok. Ama bir dayanışma ve mesai birliği içinde bunu hemşerilerimize göstereceğiz."
Şu ana kadar ziyaret edip, "Hayırlı olsun" dediği birçok ilçe belediye başkanı olduğunu kaydeden Yerlikaya, "Halen de gideceğim arkadaşlarımız var. Ağustos'un en geç 15'ine kadar tüm ilçe belediye başkanlarımızı makamlarında ziyaret edeceğim. Onlar da bizi ziyarete geliyor. Bu duruşu hemşerilerimize her zaman göstereceğiz. Her fırsatta bizi izliyorsunuz. Teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: "İSTANBUL'A HİZMET ÜRETMENİN ESAS OLDUĞU BİR DÖNEM OLSUN"

İmamoğlu da ziyaretinden dolayı Yerlikaya'ya teşekkür ederek şunları söyledi:
"İstanbulluların beklentilerini çok güzel ifade ettiler. Biz de aynı yönde bakıyoruz. İş birliği içerisinde İstanbul'a hizmet üretmenin esas olduğu bir dönem olsun. Böyle bir dilekle yola çıktık. Bu dileğimizin her daim her hususta, bir masanın etrafında oturarak tartışıyor, doğruyu buluyor şeklinde bir atmosfer yaratmak adına elimizden geleni yapacağımızı Valimize ilettim. İnşallah İstanbul'un her sorununa değinen, sorun çözen muazzam bir iş birliği, senkronize bir çalışma dönemini birlikte yaşatırız. İstanbullulara karşı vazifemizi yerine getirmiş oluruz. Bu duygularla sohbetimizi tamamladık. İstanbul'un zamanı hızlı akıyor, sorunları çok. Soruna çözüm bulunması konusunda talebi olan vatandaşımızın sayısı çok. Bu bakımdan biz de sorunları ortak çözeceğimiz ortamların başlamışını diliyorum."
İmamoğlu, bir gazetecinin, "İBB Meclisi'nde Temmuz ayında ödenmesi gereken bütçenin önceden ödendiği yönünde bir açıklamanız oldu. Buna yönelik bir görüşme oldu mu" sorusuna, "O konuları irdeliyoruz. Gerektiğinde Sayın Valimizin telefonun öbür ucunda olduğunu biliyoruz, konuşuyoruz. Bir detay olduğunda sizleri bilgilendiririz" yanıtını verdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları