loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da 1 vatandaş alışveriş merkezinde intihar etti

İstanbul'da 1 vatandaş alışveriş merkezinde intihar etti
Tarih: 16.04.2024 - 13:06
Kategori: Yaşam

İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi Yönetimi yaptığı açıklamada; Bu ve benzeri olayların daha fazla yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi Yönetimi yaptığı açıklamada; 

"16 Nisan 2024 tarihinde İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde üzücü bir olay yaşanmış olup, bir ziyaretçimiz, 6. katta bulunan ortak alandan atlayarak yaşamına son vermiştir. 

Dünya genelinde bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan araştırmalarda, intihar girişimlerinin bir halk sağlığı sorunu olduğu ifade edilmektedir. 16 Nisan 2024 tarihinde yaşanan üzücü olayla ilgili de bazı basın organlarında kurum adımızı içeren haberler yer almıştır. Başta bu yaşanan talihsiz olayın ve buna benzer olayların medyada olayın gerçekleştiği yerin ismi ile birlikte anılması, bu ve benzeri yerlerin intihara meyilli vatandaşlar için çekici hale gelmekte ve intihar vakaları artabilmektedir. Bu nedenle, bu tür olayların örnek teşkil etmemesi için siz değerli basın mensuplarından bundan sonra yapacağınız haberlerde spesifik konum ve isim paylaşmamanızı rica ederiz. 

Bu ve benzeri olayların daha fazla yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Olayın bizi derinden üzdüğünü belirterek, bu açıklamayı ve ricayı da ileride can kayıpları olmaması adına yaptığımızı belirtmek isteriz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları