loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da 8 Mart feminist gece yürüyüşüne katılanlara gece baskını; 18 gözaltı kararı var

İstanbul'da 8 Mart feminist gece yürüyüşüne katılanlara gece baskını; 18 gözaltı kararı var
Tarih: 11.03.2021 - 03:30
Kategori: Kadın

Çağdaş Hukukçular Derneği, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşüne katılan müvekkillerinin ev baskınları ile gözaltına alındığını duyurdu. ÇHD; Dosya kapsamında hakkında gözaltı kararı olan 18 kişi olduğunu, aralarında bir yaşı küçüğün çocuk şubede tutulduğunu açıkladı....

Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşüne katılan müvekkillerinin ev baskınları ile gözaltına alındığını duyurdu. ÇHD; Dosya kapsamında hakkında gözaltı kararı olan 18 kişi olduğunu, aralarında bir yaşı küçüğün çocuk şubede tutulduğunu açıkladı.

ÇYD açıklamalarında; "8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan müvekkillerimiz ev baskınları ile gözaltına alınıyor. Henüz gözaltı kararını görmemekle birlikte müvekkillerimize cumhurbaşkanına hakaret suçlamasının yöneltildiği bilgisini edindik. 

Şu anda bilinen 4 gözaltı olmakla birlikte, haber alamadığımız müvekkillerimiz var.

10 kadının gözaltında olduğu bilgisini edindik.

5’i müvekkilimiz 10 kadının gözaltı haberini aldık ancak hala ulaşamadığımız müvekkillerimiz de var. Gözaltıların takipçisi olacağız.

Vatan emniyetteyiz. Gözaltı sayısının 12 olduğunu öğrendik. Müvekkillerimiz ile avukat görüşü yapmak için bekliyoruz. Gözaltındaki kadınların emniyet ifadelerinin bu gece alınacağı bilgisi verildi.

Dosya kapsamında hakkında gözaltı kararı olan 18 kişi olduğunu, aralarında bir yaşı küçüğün çocuk şubede tutulduğunu öğrendik. İstanbul emniyeti güvenlik şubede ise şu an 12 kadın tutulmakta. 6’sının emniyet ifadelerine birazdan başlanıyor.

Gözaltındaki 12 kadından 6’sının emniyet ifadeleri bitti. Kalan 6 kadının emniyet ifadelerine başlandı. Hukuka aykırı ve bir o kadar keyfi gözaltı işlemi karşısında müvekkillerimiz ve tüm kadınlar susma haklarını kullanıyorlar" dedi

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları