İstanbul'da ünlü gece kulübü Reina'da yeni yılı kutlayan vatandaşlara kurşun yağdıran teröristin saldırı sonrası kaçtığı açıklandı. Güvenlik güçleri operasyon başlattı, terörist aranıyor.
İstanbul'da ünlü gece kulübü Reina'da yeni yılı kutlayan vatandaşlara kurşun yağdıran teröristin saldırı sonrası kaçtığı açıklandı. Güvenlik güçleri operasyon başlattı, terörist aranıyor.
İstanbul'da gece 01.15 sularında ünlü eğlence mekanı Reina'ya uzun namlulu silahla girip vatandaşlara kurşun yağdıran terörist olay sonrası kaçtı. 39 kişinin hayatını kaybettiği alçak saldırı sonrası teröristin yakalanması için operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada teröristi arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. Yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.
MOBESE'ler, güvenlik kamerası kayıtları inceleniyor. Teröristin nasıl kaçtığı, yalnız olup olmadığı, denize mi atladığı yoksa kalabalığa mı karışıp dışarı çıktığı soruları da inceleme sonucunda yanıt bulacak.
Bazı görgü tanıkları teröristin içeride Noel Baba şapkası taktığını iddia etmişti.
İçişleri Bakanı Soylu, teröristin mont-pantolonla içeriye girdiği, dışarıya farklı bir kıyafetle çıktığı yönünde bilgiler olduğunu söyledi.
"Saldırganın bir kişi olduğu gözüküyor"
Saldırganla ilgili bir soru üzerine de Soylu, "Emniyetin yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgilere göre, (saldırganın) bir kişi olduğu gözüküyor. Yani birden fazla kişi değil. Bir mont, pantolon şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş, ondan sonra da içeride de farklı bir giysi ile beraber dışarıya çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bir bilgi var. Bu bilgilerin emniyet tarafından değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırganın, katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar emniyet birimlerince devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.