loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da İmam Hatip isyanı

İstanbul'da İmam Hatip isyanı
Tarih: 02.06.2012 - 13:41
Kategori: Eğitim

Ali Kuşçu İlköğretim Okulu'nun İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesi protesto edildi...

AKP’nin 4+4+4 yasasıyla eğitimi piyasacılığa, gericiliğe teslim etme hamlelerinin örnekleri yaşanıyor. İstanbul Fatih’te Ali Kuşçu İlköğretim Okulu İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne dönüştürülecek. Veliler ise okulun imam hatip haline getirilmesine karşı eylemdeydiler.

AKP’nin tüm tepkilere rağmen yasalaştırdığı 4+4+4 eğitim yasasının uygulamaları hayata geçiyor. İstanbul Fatih’te Ali Kuşçu İlköğretim Okulu kapatılarak İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne dönüştürülüyor. İmam Hatip Anadolu Lisesi kurucu müdürünün de atandığı okulun sınıfları 2012-2013 eğitim yılı için hazırlanacak.

Bu durumda hem ilköğretim öğrencileri hem de gelecek olan İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri yasalara uygun olmadığı halde aynı binada eğitimlerine devam etmek zorunda kalacak.

Veliler eylemde

Okulun İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne dönüştürülme kararına veliler isyan etti. İlköğretim okulu önünde bir araya gelen velilere Eğitim-Sen’li öğretmenler de destek verdi.

Eyleme katılan veliler adına açıklama yapan İlgin Gül isimli veli, henüz 3 yıl önce açılan okulun fiziki yapısının ilköğretime uygun olduğunun müfettiş raporlarıyla belgelendiğini söyleyerek İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne dönüştürülme kararının uygun olmadığını ifade etti.

"Okulun ilköğretim olarak eğitime devam etmesini istiyoruz"

Gül, “Biz veliler olarak okulumuzun ilköğretim olarak eğitimine devam etmesini, öğrencilerimizin de hak ettikleri en iyi eğitimi almalarını istiyoruz ve bunun gerçekleşmesi için ısrarcı olup takipçisi olacağımızı bildiririz” dedi.

Ayrıca okulun etütlü olmasıyla çalışan veliler açısından önemli olduğunu da söyleyen Gül, hak edilmiş belirli standardı olan okulun kapatılmasına izin vermeyeceklerini, geçici önerileri de kabul etmeyeceklerini söyleyerek destek çağrısında bulundu.

Eğitim-Sen destek verdi

Eyleme katılan Eğitim-Sen İstanbul 8 no.lu Şube adına Şube Başkanı Mustafa Turgut söz alarak, “Eğitimde öğrenci-veli-öğretmen işbirliğinin okula sahip çıkmakta önemi bulunuyor. Öğrenci ve velilerin mücadelesine destek vereceğiz. Bu ilk açıklama, taleplerimiz yerine getirilene kadar eylemlerimiz devam edecek” diye konuştu.


Veliler yaşananları anlattı

Okulların yaz tatiline girmesine az kala henüz velilere ve öğretmenlere dahi bildirilmeyen bu karar karşısında çocuklarını başka okullara kaydettirme zorluğu yaşadıklarını soL’a anlatan veliler, söz konusu durumu netleştirmek için birçok kuruma da başvurduklarını belirttiler.

Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Kaymakamlığa başvurduklarını ancak net yanıt alamadıklarını söyleyen veliler, okulun neye dönüştürüleceği kararına velilerin karışamayacağı yönünde cevaplarla karşılaştıklarını anlattılar.

"Eylemlere devam edeceğiz"

Veliler, Fatih Çapa’da bulunan ilköğretim okulunun yerinin kritik olduğu için İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne dönüştürüldüğünü de düşündüklerini ifade eden veliler, çocuklarını diğer okullara kaydettirdikten sonra servis parası gibi birçok masrafla boğuşmak zorunda kalacaklarını da ifade ederek okulun dönüştürülmemesi için eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Muhalif Gazete

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları