loading
close
SON DAKİKALAR

'İstanbul'da pandemi hastaneleri yeniden doldu'

'İstanbul'da pandemi hastaneleri yeniden doldu'
Tarih: 07.08.2021 - 16:18
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Murat Ekmez, “İstanbul’da pandemi hastaneleri yine dolmuş durumda. Bu vakaların önüne geçmek için önlem alınmalı” dedi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Murat Ekmez, salgında yeni bir zirve noktasına gelindiğini hatırlatarak “İstanbul’da pandemi hastaneleri yine dolmuş durumda. Yeniden yataklar açılmaya başladı. Bu vakaların önüne geçmek için önlem alınmalı” dedi. 

İktidarın yürüttüğü salgın politikasının yetersiz ve sıkıntılı olduğunun altını çizen Ekmez, “Toplumun aşılanması için hiçbir çalışma yapılmıyor. İktidara yakın medya aşı karşıtlığına gelmiş durumda. Havuz medyası İstanbul Tabip Odası’nın açıklamalarını çarpıtarak yalan haberler yapıyor. İktidar aşı karşıtlığına ilişkin etkili bir politika izlemeli” ifadelerini kullandı.

"ÖLÜMLER AŞIYLA ÖNLENİR"
Artan vaka sayılarına rağmen herhangi bir önlem alınmadığını anlatan İTO Yöneticisi Rukiye Eker Ömeroğlu, toplumsal hareketliliğin yeniden kısıtlanabileceğine dikkat çekerek “Aşılamanın hızlanması konusunda adımlar atılabilir. Aşı tereddüdünün önüne geçilebilir. Ben 44 yılını tamamlamış bir çocuk hekimiyim. Mesleğe başladığımız ilk yıllarda çocuk kliniğinden tetanos, çocuk felci, kızamık, boğmaca gibi hastalıklar nedeniyle en az 3-4 cenaze çıkardı. Bugün bunları tıp öğrencileri göremiyorlar. Çünkü bu hastalıklar aşılarla tamamen yok edildi. Aşı hastalıkları önler. Lütfen aşı olun” çağrısında bulundu. 

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları