loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da şiddetli sağanak etkili

İstanbul'da şiddetli sağanak etkili
Tarih: 14.04.2012 - 18:04
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul'da aralıklarla sağanak yağmur etkili oluyor...

İstanbul'da aralıklarla sağanak yağmur etkili oluyor. Türkiye'nin batı bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ege ve Akdeniz bölgesine kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Yağmur Taksim'de yurttaşlara zor anlar yaşattı. Öğle saatlerinde aniden başlayan yağmura hazırlıksız yakalananlar çareyi duraklara sığınmakta buldu. İstiklal Caddesi'nde şemsiyeleriyle yürüyen onlarca kişi ilginç görüntülere neden oldu. Yağmur trafikte de sıkışıklığa neden oldu.

Batı bölgelerde de yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı bölgelerinde görülecek yağışların, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ile Antalya'nın Kaş, Demre ve Finike, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Akçay ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

 

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla ile Antalya'nın Kaş, Demre ve Finike, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Akçay ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekecek.

Kar erimeleri uyarısı


Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak başta olmak üzere ülkenin yüksek kesimleri ile doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli olmaları gerekiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları