loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul’da sömestrda çocuğunuzla gideceğiniz en eğlenceli 10 yer

İstanbul’da sömestrda çocuğunuzla gideceğiniz en eğlenceli 10 yer
Tarih: 25.01.2017 - 11:49
Kategori: Seyahat

Çocukların büyük bir heyecanla beklediği sömestr tatili sonunda geldi. Tatili en iyi şekilde geçirmek için İstanbul’da çocuğunuzla birlikte hem eğlendirecek hem de öğretecek 10 yeri derledik.

Çocukların büyük bir heyecanla beklediği sömestr tatili sonunda geldi. Tatili en iyi şekilde geçirmek için İstanbul’da çocuğunuzla birlikte hem eğlendirecek hem de öğretecek 10 yeri derledik.


İşte İstanbul’da çocuklarınızla gideceğiniz en güzel 10 eğlence adresi:


1- Rahmi Koç Müzesi / Hasköy

Müze hem çocuklar hem de büyükler için çok ideal. Her adım başında çok farklı şeyler keşfedeceksiniz. Ayrıca kitapları ve filmleri hasılat rekorları kıran Harry Potter’ın sihirli uçan arabası da burada… Zaten müze müthiş bir araba koleksiyonunu barındırıyor. 1922 Magirus İtfaiye Aracı, Birinci Dünya Savaşı’nda Müttefik Kuvvetler ve Osmanlı İmparatorluğu arasındaki çatışmalarda kullanılan Albion A10 röntgen arabası ve buharlı otomobil en dikkat çekici olanları… Müzede denizcilik, havacılık ve demiryoluyla ilgili maketler, bilimsel aletler, oyuncaklar ve özel koleksiyonlar sizi adeta içine çekecek. Ayrıca ‘İkinci Mevki Salonu’nda yer alan Hafta Sonu Eğitim Atölyesi’nde 4-14 yaş arası çocuklarla her hafta farklı bir atölye çalışması yapılabiliyor. Müze pazartesi hariç 10.00- 18.00 arası açık. Öğrenci 6, yetişkin 15 TL. Atölye çalışmasına katılım ise 55 TL.

2- Barış Manço Müzesi / Kadıköy

Barış Manço, sanat hayatı boyunca yaptığı şarkılarla herkesi kendine hayran bırakan, sıcak kanlılığıyla çevresindekilere sevgi aşılayan ve çocuklara olan yaklaşımıyla da gerçek bir sanatçı. Tabii bir de gezginlerin de en büyük ilham kaynağı… Hazır okullar da kapanmış ve bolca boş vakit varken bu güzel müzeyi ziyaret etmeye ne dersiniz? Müzeye adım attığınızda salonun baş kösesinde Barış Manço’nun şarkılarını bestelediği 'Steinway B210' kuyruklu piyanosu karşılayacak sizi. Hemen yanında ise Heykeltıraş Murat Daşkın tarafından silikon malzeme kullanılarak yapılan Barış Manço heykeli…
Müzede şamdanlar, saatler, cam eşyalar, likör takımı koleksiyonu, Barış Manço’nun sanat hayatı boyunca aldığı ödüller ve sanatçıyla bütünleşen kıyafetlerin hepsini göreceksiniz. Özellikle Şövalye Odası'ndaki çalışma masası ve resim yaparken kullandığı kendisine ait boyalar oldukça dikkat çekici.
En güzel bölüm ise ‘Yazlık ve Kışlık Bahçe’ diye adlandırılan bölüm. Moda’da Yusuf Kamil Paşa sokağındaki müze pazartesi hariç 09.00- 17.00 arası açık. Öğrenci 4, yetişkin 6 TL.

3- İstanbul Oyuncak Müzesi / Kadıköy

Oyuncakların çocukların dünyasında ne kadar önemli olduğu yadsınamaz bir gerçek… 23 Nisan 2005 yılında şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulan müze, 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergiliyor. Tarihi köşke adım attığınız da çocuklarınızla beraber çocukluğunuzu ziyaret edeceğiniz kesin… Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunuyor. Müze içindeki her bir odaya girdiğinizde farklı dünyayla karşılaşacaksınız. Ya uzay temalı oyuncaklarla insanlığın uzaya çıkma macerasına şahit olacaksınız ya da çocukluğunuzdaki oyuncaklara bakarken eskileri hatırlayacaksınız. Müze pazartesi günleri hariç 09.00-18.00 arası açık. Yetişkin 12, öğrenci 9 TL.

4- Sea Life Akvaryum / Bayrampaşa

“Çocuğumla hem eğlenceli hem de öğretici bir gezi yapalım” diyorsanız Bayrampaşa’daki Sea Life Akvaryum güzel bir seçenek. Forum İstanbul içerisindeki akvaryumda çocuklar çeşit çeşit balıkları izlerken, siz de renkli dünyanın güzelliğiyle büyüleneceksiniz. Eski adı Turkuazoo olan akvaryum; köpekbalıklarıyla dalış ve resim çektirme, eğitimciler eşliğinde çocuklara özel gezi programları gibi etkinlikler de sunuyor.8 bin metrekarelik alanda, 80 metrelik cam sualtı gözlem tüneliyle dünyanın en büyük akvaryumları arasında da yer alıyor. Sömestr için özel indirimlerde mevcut. Çocuk ve bir yetişkin bileti 55 TL.

5- Jurassic Land / Bayrampaşa

Tıpkı Sea Life Akvaryum gibi Jurassic Land’de Forum İstanbul’un içerisinde yer alıyor. Yani bu alış merkezinde gittiğinizde çifte eğlence yapabilirsiniz. Dünyanın en iyi dinozor müzeleri arasına giren Jurassic Land'de çocuklarınızla macera dolu bir gün geçireceksiniz. Türkiye’nin en büyük 4 boyutlu, 6 animasyonlu sineması, eğlenirken öğrenme imkanı sunan laboratuvarıyla mutlaka ailecek gidin derim. Sömestr’a özel karnavallar yapılıyor. Ayrıca, ara tatil boyunca yetişkinler de, çocuk biletiyle dev maceraya ortak olabiliyor. Fiyatı: 49 TL.

6- Vialand / Eyüp

59 üniteli Disneyland ile karşılaştığında yaklaşık yarısı kadar ünitesi var ama İstanbul’un en önemli tema parklarından Vialand… Küçük büyük tüm misafirlerin ilgisini çekecek kadar eğlenceli üniteler sunuyor. Özetle eğlence garanti… İçeri adım attığınızda ilk önce üç saniyede 110 kilometre hıza çıkan Nefes Kesen (roller coaster) ile eğlenceye başlayın. Eğer ilk başta biraz korkutucu geldiyse daha mini bir roller coaster da var. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini anlatan eğitici ünitenin yanı sıra aynalarla optik illüzyon oyunları oynayan Sihirli Odalar da ilginizi çekecek. Bunların dışında her yaş grubuna uygun 20’den fazla ünite mevcut. Şimdi hazır sömestr zamanıyken Vialand çok güzel bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında karnesiyle gelen her öğrenci ve ebeveynleri 39,99 liraya sınırsız eğlenceye dahil olacak.

7- Kidzmondo / Mecidiyeköy

Bu park dört yaş ve üzeri çocuklara hitap ediyor. Oldukça eğlenceli… Çocuklar 40’dan fazla meslekten dilediklerini seçip hem öğreniyor hem de güzel vakit geçiriyor. “Hangisi popüler” derseniz, itfaiye ve sürücülük okulu derim. Ayrıca, çocuklar kendi başlarına veya eğitmenler yardımıyla da keşif yapabiliyorlar. Kidsmondo Trump Alışveriş Merkezi içinde ve 21 Ocak – 5 Şubat arası her gün açık. Yalnız iki seansa ayrıldı. 1.Seans 10:00 - 14:00, 2.Seans ise 15:30 - 19:30 saatleri arasında. Giriş ücretleri: 2 - 3 yaş 30 TL , 4 - 14 yaş 65 TL.

8- Snowpark / Esenyurt 

Şu sıralar Uludağ tıklım tıklım… İğne atsanız yere düşmez. Sömestr tatilini beyazlar içinde kayak yaparak geçirme planınız suya düştüyse üzülmeyin. Torium Alışveriş Merkezi’ndeki Snowpark'ta karda kayak yapma keyfi, kar topu oyunları, kar üzerinde futbol ve basketbol keyfi gibi eğlenceli aktiviteler düzenleniyor. Ayrıca kayak için ücretsiz kıyafet de veriliyor. Hafta içi giriş ücreti 20, hafta sonu da 30 TL.

9- İtfaiye Müzesi / Beşiktaş

Bu müzede bir zamanların İstanbul’una doğru uzun bir yolculuğa çıkacaksınız. Ateşin ve suyun içinde kaybolacak ve öğrendiklerinizle de çok şaşıracaksınız. “Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna küçükken hepimiz mutlaka cevap vermişizdir. Çoğumuzun cevabı da genellikle "İtfaiyeci olacağım" olmuştur. Bu gelenek hâlâ devam ediyor olmalı. O zaman hazır sömestr tatilindeyken çocuğunuzla bu müzede çok eğleneceksiniz. Peki müzede neler bulacaksınız? 1714 yılında Davud-u Hakiki’nin ilk 'Çardaklı Tulumbası'ndan 1800'lü yıllarda kullanılan mahalle tulumbaları ve daha sonraki yıllarda kullanılan buharlı ve arabalı tulumbalarına kadar çok farklı eserler mevcut. Atlı tulumba arabası, Fransız Alman ve Osmanlı itfaiyeci elbiseleri, gaz maskeleri, amir ve er şapkaları gibi itfaiyecilikle alakalı 17'ncı ve 19'uncu yüzyıldan günümüze birçok eser burada. En ilginci ise Beyazıt yangın işaretleri ve yangın işaret sepetleri... Giriş ücretsiz.

10- Kidzania / Üsküdar 

Sömestr’da KidZania’yı ziyaret eden çocuklar, gerçek hayata adım atarak tatillerini en verimli şekilde geçirme şansını yakalıyorlar. Hem öğretici hem de eğlenceli… Çocuklar, meslek deneyimlerinin yanı sıra, çarkıfelek yarışması, eşleştirme duvarı, çuval yarışı, basket ve penaltı atışları gibi keyifli oyunlarla eğlenceli dakikalar geçirecek. Sanat atölyesinde arkadaşlarının resmini yapmak için eğitim alacak olan çocuklar, takı atölyesinde ise arkadaşlarına hediye etmek üzere çeşitli takılar tasarlayacaklar. Eğlenceli aktivitelere müzik etkinlikleri de dahil… En güzeli ise KidZania radyo programına arkadaşıyla konuk olabilecek çocuklar, diskoda ise düet yaparak keyifli dakikalar geçirecekler. KidZania 21 Ocak’tan 5 Şubat’a kadar haftanın her günü saat 10.00-14.30 ve 15.30-20.00 saatleri arasında 2 seans olarak açık. 4-14 yaş arası giriş ücreti: 70 TL.


Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları