loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'da yamaç paraşütü keyfi

İstanbul'da yamaç paraşütü keyfi
Tarih: 13.02.2012 - 10:14
Kategori: Seyahat

Fethiye ile özdeşleşen yamaç paraşütü, bazı meraklıları tarafından İstanbul'un Arnavutköy, Çatalca ve Büyükçekmece ilçelerine bağlı uygun alanlarında da yapılıyor.

Arnavutköy'e bağlı Karaburun'da Hikmet Birdemir, Harun Akman ve Neşat Çorum, hafta sonları ve boş vakitlerinde Karadeniz'e hakim tepelerden ve falezlerden kalkış yapıp havada süzülerek, rüzgarın ve manzaranın tadını çıkartıyor.       

Esnaf olan Hikmet Birdemir, bir hobi olarak başladığı yamaç paraşütü için kursa gittiğini belirterek, şunları anlattı:        

''İstanbul'da yamaç paraşütü eğitimi veren birkaç okul var. Buralarda teknik ve teorik eğitimler tamamlandıktan sonra Arnavutköy Karaburun, Çatalca Ormanlı ve Büyükçekmece Tepekent'te uçuşa uygun yerlerde havalanarak yamaç paraşütü yapmak mümkün. Bu sporu yapabilmek için Fethiye ya da başka bir yere gitmeye gerek yok. İstanbul'da da yapacak birçok yer var. Özellikle Karaburun'da Karadeniz'e bakan rüzgarlı tepeler bu spor için biçilmiş kaftan.''        

Haberin devamı ↓
reklam

Birdemir, önce bir merak olarak başlayan yamaç paraşütünü kendisi gibi uçmaya meraklı arkadaşlarıyla yaptıkça deneyim kazandığını belirterek, ''Uçuş yaptığımız Karaburun'da rüzgara karşı havalanarak, manevralar yaparak manzaranın keyfini sürüyoruz. Bizi yerden izleyen insanlara da keyifli bir görüntü sunduğumuzu düşünüyorum'' dedi.       

''Çok hafif hava aracı'' olarak tanımlanan yamaç paraşütünün uçak paraşütlerine göre farklı özelliklere sahip olduğunu söyleyen Harun Akman da ''Rüzgarın durumuna göre bir tepeden ya da yüksek bir yerden kalkış yapmak mümkün. Rüzgar paraşütünün hücre denilen odalarına dolarak bir kanat haline geliyor. Kanadın altında ve üstünde oluşan hava akımının farklılığından dolayı bize uçma imkanı tanıyor'' diye konuştu.       

Yaklaşık 10 yıldır bu sporu yaptığını belirten Akman, ''Daha önce hafta sonraları arkadaşlarla uygun yerlere gidip bu sporu yapıyorduk. Çalıştığım BEDAŞ'tan emekli olduktan sonra yamaç paraşütüne daha çok zaman ayırmaya başladım. Benim gibi uçmayı seven arkadaşlarımla birlikte İstanbul ve Türkiye'nin birçok yerinde uçuşlar yaptım'' dedi.      

Tekstilci Neşat Çorum da yamaç paraşütünün taşınması çok kolay bir ekipmana sahip olduğunu ifade ederek, ''Belli bir yere kadar otomobille gidip, yolu veya pisti olmayan tepelere malzemenizle rahatça yürüyüp kalkış yapabiliyorsunuz. Rüzgarın şiddetine ve durumuna göre kalkış yaptığınız, yere iniş de gerçekleştirebiliyorsunuz. Karaburun'daki hakim rüzgarlar bu uçuşları yapmaya çok müsait'' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları