loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'dan barış çağrısı

İstanbul'dan barış çağrısı
Tarih: 26.07.2015 - 19:24
Kategori: Gündem

'Büyük Barış Yürüyüşü' sloganıyla Taksim'den Aksaray'a gerçekleştirilecek yürüyüşe valiliğin izin vermemesi üzerine alınan karar doğrultusunda Aksaray Metro İstasyonu'nda kitlesel bir basın açıklaması yapıldı.

Suruç katliamını protesto amacıyla Taksim Tepebaşı’ndan Aksaray Metro İstasyonu’na kadar sürecek “Büyük Barış Yürüyüşü” İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmıştı. Bunun üzerine Barış Bloku, Aksaray’da kitlesel basın toplantısı düzenleme kararı almıştı.
Bu karar doğrultusunda akşam üzeri Aksaray’da toplanan grup, uluslararası katılımcılarla birlikte basın toplantısı yaptı.
Barış Bloku’nun aldığı karar doğrultusunda yurttaşlar Aksaray Metrosu önünde toplandı. Alana girişte güvenliği Barış Bloku’nun görevlendirdiği kişiler sağladı.
Barış Bloku Eylem Komitesi katılımcılara demokratik ve sessiz bir eylem yapmak için burada oldukları ve tahriklere kapılmamaları yönünde uyarılarda bulundu.
Meydanda toplanan yurttaşlar “ Ortadoğu IŞİD’e mezar olacak”, “Katil devlet hesap verecek”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Size savaş yaptırmayacağız”, Katil IŞİD işbirlikçi AKP ” sloganları atıldı.

2 BİN KİŞİ HAZIR BULUNDU

"Barış Bloku"nun Aksaray Meydanı'nda yaptığı kitlesel basın açıklaması olaysız son buldu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP'li milletvekillerinin de hazır bulunduğu etkinliğe yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. Bu arada ara sokaklardan Saraçhane'ye yürümek isteyen 200 kişilik bir grup etkinlik düzenleyen görevliler, hem de polis tarafından ikna edildi, yürüyüşünü sonlandırdı ve dağıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları