loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbullular yeniden sandık başında

İstanbullular yeniden sandık başında
Tarih: 23.06.2019 - 08:00
Kategori: Gündem

YSK, hukuka aykırı kararla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 6 Mayıs'ta iptal etmiş, 18 gün başkanlık yapan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını elinden almıştı...

İstanbullular büyükşehir belediye başkanını seçmek için bugün yeniden sandık başında. İstanbul'daki 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 seçmen oy kullanmaya başladı.

Seçimde tek pusula bulunuyor.

Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım, Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi'nin adayı İlker Yücel ile 17 bağımsız adayın yarıştığı seçimlerin oy pusulası için 31 Mart seçimlerindeki sıralama kullanılırken, adaylığıını çeken isimler pusuladan çıkarıldı.

Seçmenler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyle oy kullanabilecek.

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil.

Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları