loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'un göbeğinde akılalmaz taksici dehşeti!

İstanbul'un göbeğinde akılalmaz taksici dehşeti!
Tarih: 28.03.2017 - 16:46
Kategori: Şehir

İstanbul Bakırköy'de iki genç, mobil uygulama BiTaksi üzerinden çağırdıkları takside dehşeti yaşadı. Taksici tarafından ölümle tehdit edilen iki genç, başka taksiciler tarafından da darp edildi.

İstanbul'da iki genç kentin göbeği sayılabilecek Bakırköy'de taksici dehşetini yaşadı. Olayı Facebook hesabı üzerinden paylaşan J.R ilk olayı 19 Mart'ta, ikinci olayı da 26 Mart günü yaşadıklarını anlattı.

J.R., BiTaksi üzerinden çağırdıkları taksi ile Bakırköy'deki İncirli Caddesi’ne doğru yola çıktıklarını anlattı. J.R., yola devam ederken caddede kaza yapan iki otomobile denk geldiklerini aktardı. Adının Barış K. olduğu belirtilen taksi şoförü ile kaza yapan kişiler arasında bir tartışma yaşandığını anlatan J.R. olayı şöyle anlattı:

"Araçların birinde kadın şoför vardı ve yanlarında çocukları ile tüm hava yastıkları patlamış, korkmuş şekilde bekliyorlardı, yol kapanmıştı geçemedik. Taksici, camdan sert bir şekilde "bu araç kimin" diye bağırdı, kaza yapan şoför de kibarca, "ağabeyciğim kadın sıkıştı ve korktu şuan araçları çekemiyoruz, sen yan sokaktan dön" deyince taksici bir anda "Sizi burada 30 saniyede ezerim öldürürüm, yolu açın" diye çıkıştı.

Kaza yapanlar da biz de hayret içerisinde kaldık, yan sokaktan dön diye uyardık, bize döndü gülerek, "Bunları ezeyim mi burada" diye dalga geçti ve ağız dalaşı devam etti. Hemen ileride çevik kuvvet bekliyordu, tehdit ettiği kazan şoför polislere doğru koşup bizim yanımıza çağırdı ve taksiciden şikayetçiyim dedi. Polisler gelince biz araçtan indik. Taksici çevik kuvvete de ters konuştu, polisler tarafından araçtan indirildi ve biz de polislere taksicinin haksız olduğunu, tehdit ettiğini söyledik ve yürüyerek uzaklaştık. Tabii ki canımız sıkıldı duruma ve sonrasında BiTaksi uygulamasına olayı anlatan uzunca bir yorum yazdık. Böyle bir taksicinin uygulamalarında bulunmasının doğru olmadığını söyledik. Sonuçta uygulamaya güvenerek kayıt olduğumuz için bilgilerimiz vardı bizi arayacaklarını, ilgileneceklerini düşündük ama bir hafta boyunca kimse aramadı. Ya yetkililer görmediler ya da görseler de önemsemediler.

Bir hafta sonra 26.03.2017 Pazar günü saat 16.00 sularında yine evimize o çok güvendiğimiz BiTaksi uygulaması ile taksi çağırdık. Yanımızda 4 bin liralık dövme stüdyosu malzemesi ve makineleri vardı, zaten stüdyoya doğru çalışmak için yola çıkacaktık. Gelen araç bilgilerine bakmak aklımıza bile gelmedi. Çünkü BiTaksi'nin hep güvenli olduğunu düşünüyorduk.

Sevgilimle elimiz kolumuz poşet dolu taksiye bindik. Biner binmez hareket eden şoför 'beni hatırladınız mı' dedi. Gelen taksici geçen haftaki taksiciydi. Şok içerisinde kaldık. Ve taksici giden araç içinde tehditlerine başladı. "Ben bir haftadır sizi takip ediyorum, yeniden çağırmanızı bekledim, bugün çağırdınız, uygulamadan sizi gördüm ve hemen geldim. Bu araçtan inemezsiniz, sizi öldüreceğim" dedi. Ve gitmek istediğimiz yere değil ters yöne doğru bizi kaçırdı.

Sevgilim önde, ben arkada oturuyordum. Son sürat giden aracın arka kapısını açtım ve bacağımla tutarak düşme tehlikesini göze alarak bağırdım. "Ya sağa çek dur ya da kapını kıracağım" dedim. Sevgilim de polisi aradı. Bu sefer yine tehditler başladı. "Polisi ararsan ikinizi de öldürürüm"ler devam etti. El frenini çekmeyi ya da direksiyonu kırmayı düşündük ama son hızla giderken takla atma ihtimalimizi düşünerek vazgeçtik.

Ve sonunda şoför, üst caddede bulunan Birlik Taksi durağının önünde durdu. Hemen indik. Durakta ortalama 15 taksici dışarıda bekliyordu, tabiiki olacaklardan haberleri vardı. Plan yapan arkadaşlarına yardım etmek için bekliyorlardı. Araçtan iner inmez arbede çıktı.

Taksici sevgilime küfürlerle saldırdı, kendisi sevgilimin cüssesinin yarısı kadar olduğu için önce bir şey yapamadı ben de aralarına girdim ayırabilmek adına. Sonra diğer 3 taksici daha müdahil oldu, ayırmak bahanesiyle sevgilimi tutup düşürdüler ve kafası ile yüzüne sayısız yumruk indirdiler. Diğer bir kişi de beni zorla tuttu. Her türlü cinsiyetçi küfürler eşliğinde darp edildik.

Sonrasında da bize saldıran asıl taksici çalıştığı durağın içine koştu ve bıçakla çıkıp tekrar sevgilime doğru koştu. Araya girdim. Bıçağı gören diğer şoförler de adamı tutarak zaptetmeye çalıştılar.

Yine sayısız ölüm tehdidi duyduk. "Adresinizi biliyorum, isminizi biliyorum. Geleceğim sizi öldüreceğim"ler havada uçuştu.

Araçta bulunan tüm malzemelerimizi caddenin ortasına attılar, beni tutan adamın elinden kurtulup sevgilime doğru koştum ve caddenin karşısına geçtik. Polise telefonda adres verdik. 5 dakika sonra polis geldi. Adamlar kaçtı. Duraktaki diğer çalışanlar önce bizimle çalışmıyor dediler, sonra polis bir daha sorunca bizim elemanımız dediler. Hemen olayı anlattık. Bıçak falan yok diye inkar etmeye kalktılar. Polis aracı ile karakola gittik. Ayaküstü olayı anlattık ve sevgilimi hastaneye sevk ettiler. Darp raporu alındı.

Kafasında yüzünde şişlikler, kanama ve gözünde görme kaybı vardı. Sonra tekrar karakola dönüp ifade verdik. Fakat polis bize inanmadı.

BiTaksi uygulamasından haberleri yokmuş gibi davrandılar. Taksici bilerek plan yaparak uygulamadan görerek bizi öldürmeye gelmiş dedik ama tesadüftür diye geçiştirdiler ve ifademizi yazmadılar. Şikayetçi olup karakoldan ayrıldık. BiTaksi uygulamasını arayarak durumu anlattım. Önce ilgileneceklerini söylediler, ben de geçen hafta şikayet yorumu yazdığımı ama kimsenin ilgilenmediğini böyle bir taksicinin uygulamarında yer almaması gerektiğini söyledim.

Üstelik yazdığım yorumu şoför de yetkililer de görüyormuş onu da öğrendim."

ŞİRKET OLAY İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

BiTaksi sosyal medya hesabından da şu açıklamayı yaptı:

"Geçtiğimiz pazar günü yaşanan talihsiz olay karşısında büyük üzüntü duyduk. Olayın mağduru olan yolcumuzla konuştuk. Olayı gerçekleştiren sürücüyü sistem dışına çıkardık. Konuyla ilgili olarak sürücüye karşı hukuki süreci başlatan yolcumuza her türlü bilgi, belge ve desteği vereceğiz. Bu süreçte yeterli hızda aksiyon alamamamız maalesef olayın boyutunun büyümesine neden olmuştur. Bu konuda müşteri ve sürücü denetim süreçlerini iyileştireceğiz. Bu ve benzeri olayların yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alacağız. Olayın mağduru olan yolcularımızın yanında olduğumuzu bildiririz."

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları