loading
close
SON DAKİKALAR

İstanbul'un Sanat Programı

İstanbul'un Sanat Programı
Tarih: 11.02.2012 - 18:06
Kategori: Kültür & Sanat

Romanyalı pan flüt ustası Gheorghe Zamfir, 12 ve 13 Şubat’ta İstanbul’da konser verecek.

Romanyalı pan flüt ustası Gheorghe Zamfir, 12 ve 13 Şubat’ta İstanbul’da konser verecek. Zamfir’in 12 Şubat’taki konseri İstanbul Kültür Üniversitesi Akın Güç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde, 13 Şubat’taki konseri de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Folk, Balkan, rock, punk ve chanson müziklerinin eğlenceli bir sentezini sunan grup Luxus, yarın İstanbul Live’da sahne alacak.

Türk Rock müziğinin en önemli gruplarından biri olan Kurban, 2012’nin ilk İstanbul konserini yarın Bronx’ta verecek.
Karadeniz müziğini evrensel tınılarla besleyen usta sanatçı Volkan Konak, yarın İSOV Meslek Eğitim Kompleksi’nde sevilen parçalarını seslendirecek.

Ritm ustası Okay Temiz, dünyaca ünlü ritm ustaları Dou dou N’diaye Rose, Moustapha N’diaye, Yamar Thiam, Babacar Seck, Saliou Mbaye, Mamadou Gueye, Yahya Dai, Çağdaş Oruç, Ebru Ayarcı ile 11 Şubat’ta Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da sahne alacak.

Karadeniz müziğine çağdaş, evrensel dokunuşlarla, özünü bozmadan soluk katan Entu, 11 Şubat’ta İstanbul Live’da sevenleriyle buluşacak.

40. sanat yılını kutlayan Zülfü Livaneli, 11 Şubat’ta Ora Arena’da konser verecek.

Türk pop müziğinin değişilmez isimlerinden Yaşar, 11 Şubat’ta Jolly Joker’da sevilen parçalarını okuyacak.

İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 12 Şubat’ta Şef Birol Yayla yönetiminde vereceği konserde, Türk musikisinin büyük ustası Dede Efendi’nin "Suznak Takımı"nı seslendirecek.

Türkiye’de özgün müzik olarak kabul edilen türün ilk icracılarından sayılan ve bugüne kadar Nazım Hikmet, Orhan Veli gibi şairlerin şiirlerini ustalıkla besteleyen "Ezginin Günlüğü", 14 Şubat’ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde konser verecek.

Sahne sanatları

Bertolt Brecht’in "Schweyk İkinci Dünya Savaşı’nda", "Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı" ve "Üç Kuruşluk Opera" oyunlarından ve "Faşizm Üzerine Yazılar"ından Nesrin Kazankaya’nın uyarlayıp yönettiği "Rahat Yaşamaya Övgü" adlı müzikli oyun, yarın Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi’nde perdelerini açacak.

Cemal Süreya’nın şiirlerinden ve bazı düz yazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri olan "Üstü Kalsın", yarın Caddebostan Kültür Merkezi’nde izleyici karşısına çıkacak.

Başrolünü Türk tiyatrosunun usta ismi Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri "Kibarlık Budalası", yarın Tiyatro Kedi Şişli Black Out Sahnesi’nde oynanacak.

Genco Erkal’ın, Aziz Nesin’in öykü, masal, şiir ve taşlamalarından uyarladığı ve oynadığı "Nereye Gidiyoruz", yarın Muammer Karaca Tiyatrosu’nda perdelerini açacak.

Tiyatro Greyfurt tarafından sahnelenen "Menan Cinleri", 12 Şubat’ta Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde izleyici karşısına çıkacak. Mahmud Tahsin’in, Hekimoğlu İsmail’in aynı adlı eserinden uyarlayıp yönettiği oyunda, Mert Abidin Yerli, Ali Erkut Taş, Sinan Koşan, İlhan İnan, Berna Gülen, Burak Buttanrı, Tuba Kara ve Mertcan Kaplan rol alıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları