loading
close
SON DAKİKALAR

İşte En Güçlü Kadınlar

İşte En Güçlü Kadınlar
Tarih: 31.03.2012 - 10:45
Kategori: Kadın

İlk sırada Güler Sabancı'nın yer aldığı araştırmaya, dergi ilk kez Anadolu'daki en güçlü kadınları da ekledi...

İlk sırada Güler Sabancı'nın yer aldığı araştırmaya, dergi ilk kez Anadolu'daki en güçlü kadınları da ekledi. Kayseri'den Berna İlter ve Sema Elmacıoğlu ile Antakya'dan Zeynep Rüstemoğlu ilk üçte yer aldı.

Fortune Türkiye, ülkenin en güçlü 50 kadınını seçti. Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını listesi, vizyon, uygulama becerisi ve liderlik vasıflarıyla öne çıkan, azimli, açık fikirli kişilerden oluştu.

Liste hazırlanırken dört ana kritere göre değerlendirme yapıldı: Şirketin büyüklüğü ve global ekonomideki önemi, kurumun performansı ve yönü, yöneticinin kariyer çizgisinde nasıl ilerlediği ve sosyal-kültürel kalkınmaya etkisi.

Güler Sabancı birinci

Listenin birinci sırasında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Güler Sabancı bulunuyor. Fortune’un yıllardır yayımladığı global listede her yıl yükseliş kaydeden Sabancı, Türkiye’nin başarılı kadınları arasında da başı çekiyor.

Fortune Türkiye’nin ilk kez hazırladığı listenin ikincisi son dönemde başarılı çıkışı ve üstlendiği global görevler nedeniyle öne çıkan PepsiCo Asya Pasifik Bölge Başkanı Ümran Beba. Beba, PepsiCo’daki başarılı çalışmalarıyla Türkiye’nin yüzünü güldüren önemli kadın yöneticilerden biri. “Yükselen Asya’daki başarılı Türk” olarak anılan Beba, kendisine bağlı 19 ülkenin operasyonlarını yürütüyor. Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde bu yıl 23’üncü sırada yer alan Beba, güçlü Türk iş kadınlarının global yüzü. Dergi Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını listesine ek olarak, Anadolu’dan başarılı 10 iş kadını listesine de yer verdi. Söz konusu kadınlar emin adımlarla yollarında ilerliyor.

İşte Türkiye'nin en güçlü kadınları

1-Güler Sabancı-Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi

2-Ümran Beba-PepsiCo Asya Pasifik Bölge Başkanı

3-N.Ümit Boyner-Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Başkanı

4-Suzan Sabancı Dinçer-Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi

5-Y.Begümhan Doğan Faraylı- Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları