loading
close
SON DAKİKALAR

İstiklal sil baştan

İstiklal sil baştan
Tarih: 25.06.2012 - 12:23
Kategori: Özel Haberler

İstanbul'un en işlek caddesi İstiklal'de deforme olmuş yollar istenmeyen kazalara davet çıkarıyor...

İstanbul için çok önemli bir merkez olan ve her gün on binlerce insanın yürüdüğü Turizm merkezi Beyoğlu İstiklal Caddesi defalarca değişen kaldırım ve zemin kaplamaları bir kez daha yap-boz çalışmasına sahne oldu. Parke taşların kimi kırılmış, kimi yerinden çıkmış, kimi de parçalanmış. İstiklal caddesinde yürümekte zorluk çeken vatandaşların çektiği çileyi ve feryadı bir kez daha İBB Meclis gündemine getiren CHP İBB Meclis Üyeleri İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, “Beyoğlu İstiklal Caddesinin en son kaplaması hangi tarihte yapılmıştır? Son kaplama nasıl yapılacaktır? Önceki kararların isabetli olmasını engelleyen gerekçeler nelerdir? Soruları soruldu.


Başkanlık Makamına oybirliği ile havale edilen soru önergesinde şunlara değinildi;

1. Bir bölgedeki zemin kaplama türü seçilirken kaplamaya ilişkin kararlar hangi kriterlere göre nasıl alınmaktadır? Bunların karar süreçlerine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgili birimlerince karar analiz çalışmaları yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise detayları nedir?

2. Yukarıda sayılan kaplama türlerinin; kullanım sınıfları, üretim detayları, hammadde birim fiyatları, üretim maliyetleri, toplam maliyetleri, diğer altyapı uygulamalarına (elektrik, su, kablo kanalları) karşı esneklikleri ve benzeri üretime baz oluşturan kriterlerin detayları nedir?

3. İstanbul'da İBB sorumluluğundaki alanlarda toplam kaldırım ve yaya yolu miktarları ve türlere göre dağılımları nedir?

4. Her yıl için yenilenen ve yeni yapılan miktarlar nedir?

5. Beyoğlu İstiklal Caddesinin en son kaplaması hangi tarihte yapılmıştır? Muhammen bedel ve ihale bedeli ne kadardır? Son kez yapılacağı söylenen kaplama işinde karar hangi kriterler ile nasıl alınmıştır? Son kaplama nasıl yapılacaktır? Önceki kararların isabetli olmasını engelleyen gerekçeler nelerdir?'


İstiklal caddesinin yollarında meydana gelen bozulma, istenmeyen kazaların meydana gelmesine neden oluyor. Her gün onlarca topuklu ayakkabı giyen kadının yürürken kaza geçirmesine davetiye çıkaran yollar, pek çok insanın ayak burkulması, bel ağrıması gibi sorunlar yaşamasına da sebep oldu.




Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları