loading
close
SON DAKİKALAR

İstiklal'de ışıkların dansı

İstiklal'de ışıkların dansı
Tarih: 11.02.2012 - 23:12
Kategori: Magazin

İstiklâl Caddesi’ndeki Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin Galatasaray’a bakan cephesinde iki gün boyunca İstiklal’in sesi ışık olup dalgalandı

Yapı Kredi Kültür Merkezi, 12. İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak, enstalasyon sergisine ev sahipliği yaptı. İstiklâl Caddesi’nden geçenlerin hayranlıkla izlediği ışıkların dansı iki gün sürdü.
Bu enstalasyonda, Taksim'den Tünel'e kadar olan yolda kaydedilen ses dalgaları, binanın 200 metrekarelik dış cephesine yansıtıldı. Bu ses dalgalarından alınan bir kesit de 2 boyutlu ışık hüzmeleriyle 3 boyutlu strüktür üzerine aktarıldı.

Sanatçı Refik Anadol ve mimar Alper Derinboğaz'ın birlikte hazırladığı ''Aktif Strüktürler v1.1: Akustik Formasyon/İstiklal Caddesi'' adlı enstalasyon sergisi, mekan ve ses arasındaki ilişkiyi, İstiklal Caddesinin çok katmanlı akustik belleği üzerinden inceledi.
Merkezin birinci katındaki sergide ise Kasım ayının ortasına kadar enstalasyonun üretim süreci ve çeşitli denemelerini anlatan mimari, görsel ve işitsel çalışmalar incelenebiliyor.
Sergi, 13 Kasım'a kadar Yapı Kredi Kültür Merkezi binasında ziyaret edilebilecek.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları