loading
close
SON DAKİKALAR

İstişarelerini tamamlayan BBP Genel Başkanı Destici: 'Evet' diyeceğiz

İstişarelerini tamamlayan BBP Genel Başkanı Destici: 'Evet' diyeceğiz
Tarih: 10.03.2017 - 07:02
Kategori: Siyaset

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, başkanlık referandumunda 'Evet' demeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 16 Nisan'daki başkanlık referandumunda "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Destici, daha önce "İstişareler sonucu kararımızı açıklayacağız" demişti. Destici, sosyal medya hesabından "Sistemlerin getireceği olumsuz sonuçların telafisi mümkündür. Lâkin Devletin, milletin bekası tehlikeye girerse telafisi olmaz. Bunun için 'evet'" paylaşımında bulundu.

Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur ise Salı günü sert bir açıklama yapmış, "Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Bu Erdoğanist bir rejim değişikliğidir. Askeri darbe yapıp ülkenin başına geçen cuntanın şefi Kenan Evren de 1982 Anayasası'nın propaganda sürecinde benzer bir yöntem izlemişti.

Alperenlik oportünizm değil itirazdır! ve sisteme muhalifliktir. Askeri vesayete, bürokratik vesayetlere karşı olduğumuz gibi parti vesayetine de, yargı vesayetine de, parti devletine de karşıyız" demişti.

BBP Eski Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller, Can Ataklı'nın Halk TV'deki Yazıişleri programına telefonla bağlanarak, referandumda 'hayır' diyeceğini açıkladı. Şendiller, Destici'nin açıklamasının sadece kendisini bağlayacağını söyledi.

BBP Genel Başkanı 'Evet' derken, getirilenin tek adam rejimi olduğunu ifade eden BBP'liler de MHP'deki gibi ikiye bölünmüş oldu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları