loading
close
SON DAKİKALAR

İstismarcı şeyhin tanığı, mağdur çocuğun babasını tacizle suçladı

İstismarcı şeyhin tanığı, mağdur çocuğun babasını tacizle suçladı
Tarih: 28.05.2021 - 13:32
Kategori: Gündem

12 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Uşşaki tarikatının lideri Fatih Nurullah kod adlı Eyyüp Fatih Şağban'ın yargılandığı dava devam ediyor.

12 yaşındaki çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Uşşaki tarikatının lideri Fatih Nurullah kod adlı Eyyüp Fatih Şağban'ın yargılandığı dava devam ediyor. 

Davanın üçüncü duruşmasında Eyyüp Fatih Şağban'ın tanıkları dinlenecek. Şağban'ın avukatları, bir önceki duruşmada 14 tanık bildirmek istedi ancak mahkeme tanık sayısını 5'le sınırladı. Tanıkların bir kısmı, talimatla bulundukları şehirden ifade verdi. Dosyaya giren bir tanık ifadesinde, mağdur çocuğun babası suçlandı.

ŞEYHİN TANIĞI, MAĞDUR ÇOCUĞUN BABASINI TACİZLE SUÇLADI

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, Çorum'dan talimatla ifadesi alınan tanık K.Ç., yıllarca Eyyüp Fatih Şağban'ın dergahında çalışan mağdur çocuğun babası F.A.'nın alkolik ve madde bağımlısı olduğunu iddia etti. Şağban'ın tanığı K.Ç. ayrıca mağdur çocuğun babasını, kendi çocuklarını taciz etmekle suçladı.

"Sanık Uşşaki dergahının şeyhidir, ben de müridiyim" diyen K.Ç., mağdur çocuğun babaannesi, annesi ve halasını çok iyi tanıdığını belirterek, "Çok sık görüşürdük. Çocuğun annesi E.A. sıkıntılarını benimle paylaşırdı. Eşinin madde ve alkol kullandığını, evine bakmadığını anlatırdı. Eşim kızımı taciz etmeye başladı" ifadelerini kullandı.

K.Ç.'nin yanı sıra, 4 kişi daha Eyyüp Fatih Şağban lehine tanıklık yapacak.

Şeyhin telefon görüşmesinin bilirkişi çözümü de dosyaya girdi Dava dosyasına, Şağban ile mağdur çocuğun halası arasındaki telefon görüşmelerinin bilirkişi tarafından yapılan çözümü de girdi.

Şağban ile mağdur çocuğun halası A.C. arasında geçen konuşmaların bir kısmı şöyle:

"BİZİ PAKLAYACAK OLAN HAPİSHANE"

A.C.: Çok büyük bir yanlış yaptınız

E.F.Ş.: Yani niye hayırdır yanlış derken

A.C.: Abimi aramakla çok büyük çok büyük yanlış yaptınız. Benim gizli tutacağım olayı elimdeki delilleri alıp savcılığa götürüyor. Çok büyük hata yaptınız

E.F.Ş.: O zaman biz de hapishaneye gideriz...

E.F.Ş.: Kader gelince basiret tutulurmuş. Bizim de gözümüz kapandı, ne yapalım biz de hapishaneye doğru gideriz

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları