loading
close
SON DAKİKALAR

İsviçre 3-1 Türkiye

İsviçre 3-1 Türkiye
Tarih: 20.06.2021 - 20:52
Kategori: Spor

A Milli Futbol Erkek Takımımız, EURO 2020'ye veda etti. Futbol Erkek A Millî Takımımız İsviçre'ye 3-1 yenildi.

EURO 2020 A Grubu son maçında A Milli Takımımız, İsviçre'ye 3-1 yenildi ve grubu 0 puanla sonuncu sırada tamamladı.

EURO 2020 A Grubu'ndaki son maçında Bakü'de İsviçre ile karşılaşan A Milli Takım, sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Bu sonuçla turnuvayı tek golle ve puansız kapatan Milliler, EURO 2020'ye gruplarda veda etmiş oldu.

EURO 2020 A Grubu üçüncü ve son maçında İsviçre ile karşı karşıya gelen A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş, Galler ile oynanan müsabakaya göre ilk 11'de 1'i zorunlu 3 değişiklik yaptı.

Şenol Güneş, Galler karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan sakatlığı bulunan Umut Meraş'ın yanı sıra Okay Yokuşlu ve Kenan Karaman'ın yerine, İsviçre maçında Mert Müldür, Merih Demiral ve İrfan Can Kahveci'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Bakü Olimpiyat Stadı'ndaki önemli mücadelede ay-yıldızlı ekip sahaya, kalede Uğurcan Çakır, savunmada Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Mert Müldür, orta sahada Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu ve İrfan Can Kahveci, forvette de Burak Yılmaz ilk 11'iyle sahaya çıktı.

Milli takımın yedek kulübesinde ise Mert Günok, Altay Bayındır, Okay Yokuşlu, Dorukhan Toköz, Kenan Karaman, Yusuf Yazıcı, Taylan Antalyalı, Ozan Kabak, Enes Ünal, Rıdvan Yılmaz, Orkun Kökçü ve Halil Dervişoğlu yer aldı.

6. dakikada İsviçre atağında Zuber'in pasıyla ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Seferovic'in şutunda top ağlara gitti. 1-0

26. dakikada İsviçre atağında ceza yayı üstünde topla buluşan Shaqiri'nin şık vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0

İlk yarı, İsviçre'nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

EURO 2020 PUAN DURUMLARI

62. dakikada Ay Yıldızlıların atağında ceza alanı dışında sağ çaprazda topla buluşn İrfan Can rakibinden sıyrılıp kaleyi düşündü uzak direğe giden top ağlarla buluştu. 2-1

Bu gol, Milli Takım'ın EURO 2020'de attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

68. dakikada hızlı gelişen İsviçre atağında sol kanattan hareketlenen Zuber'in pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Shaqiri'nin vuruşunda fark tekrar 2'ye çıktı. 3-1

90 dakika, İsviçre'nin 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Milliler böylece, EURO 2020 A Grubu'nu 3 yenilgi ile puansız ve son sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti. 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları