loading
close
SON DAKİKALAR

İtalya'da yeni şike dalgası

İtalya'da yeni şike dalgası
Tarih: 28.05.2012 - 14:31
Kategori: Spor

İtalya'da şike operasyonları bitmiyor...

İtalya’da başlatılan yeni şike operasyonunda aralarında Lazio’nun kaptanı Stefano Mauri ve Padova oyuncusu Omar Milanetto’nun da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Cremona Savcılısı Roberto Di Martino’nun yürüttüğü futbolda şikeyle ilgili soruşturma kapsamında, polis tarafından şafak operasyonu düzenlendi. ’LastBet’ adı altında yürütülen operasyonlar, Cremona, Brescia, Alessandria ve Bolonya polis ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Söz konusu gözaltılar arasında 10 kişinin, Seria A, Serie B ve Lega Pro liglerinin eski oyuncuları olduğu belirtildi. Şüphelilere, ’Dolandırıcılık amaçlı suç örgütüne üyelik’ ve ’Futbolda şike’ suçlamaları yöneltiliyor. Gözaltına alınan futbolcuların, Macaristan kökenli bir suç örgütüyle olan bağlantıları araştırılıyor.

Öte yandan, bu sezon şampiyonluk kupasını kaldıran Juventus’un teknik direktörü Antonio Conte’nin evinde arama yapıldığı ve 4 polis aracının da İtalya’nın Avrupa Şampiyonası için kamp yaptığı yere gittiği de öne sürüldü.

İtalya Futbol Federasyon Savcısı Stefano Palazzi, 22 kulüp, 52’si oyuncu olmak üzere 61 kişi ve 33 maç hakkında incelemelerin derinleştirildiği açıklamıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları