loading
close
SON DAKİKALAR

İtalya'da zirve yarışı kızıştı

İtalya'da zirve yarışı kızıştı
Tarih: 12.02.2012 - 03:44
Kategori: Spor

İtalya Serie A'da 14. hafta müsabakaları bir maç dışında tamamlanırken, Juventus, AC Milan ve Udinese arasındaki zirve yarışı tüm hızıyla sürüyor

İlk haftası Futbolcular Birliği’nin (AIC) grevi nedeniyle oynanamayan ligin 14. haftasında, Juventus liderliği bir ara maç fazlasıyla AC Milan’a kaptırsa da evinde Cesena’yı rahat bir şekilde yenerek, liderlik koltuğunu aynı hafta içinde ezeli rakibinden geri aldı.

Bu sonuçla Juventus, puanını 29’a yükseltti. Lider Juventus’tan önce 14. hafta müsabakasına Cenova deplasmanında Genoa ile yapan AC Milan da evsahibi takımı, 2-0’lık net skorla yendi ve puanını 27’ye çıkartarak, lideri takibi sürdürdü.

Zirvenin bir diğer yakın takipçisi Udinese de İtalyan futbolunun son yıllarına damgasını vuran, ancak bu sezonu oldukça kötü geçiren FC İnter’i Milano’da yenmeyi başarak, önemli bir virajdan 3 puan çıkarmasını bildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Trabzonspor ile yer aldığı (B) Grubu’nu lider tamamlamayı garantileyen FC İnter, aynı başarılı performansını lige yansıtmakta güçlük çekiyor.

Sezon başında, başkanından teknik heyetine ve oyuncu kadrosuna kadar bünyesinde önemli değişikliklere giden başkent ekibi AS Roma, son haftalardaki yenilgilerine Fiorentina maçıyla bir yenisini ekledi.

Floransa’da rakibine 3-0 gibi net bir skorla boyun eğen sarı-kırmızılı ekibin son iki haftada 5 gol yiyip hiç gol atamadan yenilmesi dikkati çekti.

"Mor menekşeler" olarak anılan Fiorentina ise kısa bir süre önce takımın başına getirilen tecrübeli teknik direktör Delio Rossi yönetiminde ilk galibiyetini almış oldu. 

11 gol: German Denis (Atalanta)

9 gol: Antonio Di Natale (Udinese)

8 gol: Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) 8 gol.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları