loading
close
SON DAKİKALAR

İtfaiye Haftası başladı

İtfaiye Haftası başladı
Tarih: 11.02.2012 - 20:33
Kategori: Şehir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, İtfaiye Haftası’nda 15 modern itfaiye istasyonunun toplu açılışını gerçekleştirdi

İstanbul İtfaiyesi’nin kuruluşunun 297. yılında il geneline yayılan 15 modern itfaiye binasının toplu açılışını gerçekleştiren Başkan Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin araç gereç bakımından dünyanın en büyük itfaiyeleri arasına girdiğine dikkat çekerek, “İstanbullular her ihtiyaç duyduğunda itfaiyemiz en modern araçları ve eğitimli personeliyle yanlarındadır” dedi.
İtfaiyeciler çok özveriyle hizmet ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş, İtfaiye Haftası’nda 15 modern itfaiye istasyonunun toplu açılışını gerçekleştirdi. Esenyurt Kıraç İtfaiye İstasyonu’nda düzenlenen törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin gece gündüz demeden her türlü şartlarda vatandaşların önce canını sonra malını kurtarmak için hizmet verdiğini belirterek, İtfaiye Haftası’nı ve İstanbul İtfaiyesi’nin 297. kuruluş yıldönümünü kutladı.

“Çok büyük özveriyle çalışan itfaiyecilerimizi kutluyorum. İtfaiye personeli her zaman tetikte olmak zorundadır. Görev aşkı öyle damarlarına işlemiştir ki mesai dışında bile rahat uyuyamazlar” diyen Başkan Topbaş, Alparslan’dan Fatih Sultan Mehmet’e ve Atatürk’e kadar ülküye hizmet etmiş bütün devlet büyüklerini, şehitleri, gazileri ve İstanbul’da görev yaparken şehit olan Büyükşehir personelini de rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

İstanbul İtfaiyesi dünyanın sayılı itfaiyeleri arasında

Göreve geldiklerinde 38 olan itfaiye istasyonunu 80’e çıkardıklarını aktaran Kadir Topbaş, “Bugün açılışını yaptığımız 15 tesis bize 65 milyon TL’ye mal oldu. İstanbul’a hizmet ederken hesabımızı bildik ama asla para hesabı yapmadan çok önemli yatırımlara imza attık. İstanbul İtfaiyesi dönemimizde çok zoru başarıyor. Günde zamanla yarışarak ortalama 200’ün üzerinde müdahalede bulunuyor. Bunun için araç parkını çok geliştirdik. İtfaiyemiz araç gerç açısından dünyadaki sayılı itfaiyeler arasına girdi. Nerede teknolojik bir gelişme varsa, onu mutlaka yakinen takip ederek ediniyoruz. Ayrıca personelimize fiziksel ve bilgi anlamında ciddi eğitimler vermeye başladık. İtfaiyemiz çok farklı alanlarda çok önemli müdahaleler yapabiliyor. Personel sayısını da 1852’den 4 bin 761’e çıkarttık” diye konuştu.

 İtfaiye ve Zabıta’ya kadro müjdesi…

Yazın hizmet veren cankurtaran ekipleriyle birlikte itfaiye personeli sayısının 5 bin 66’ya çıktığını ve kadro olmaması nedeniyle çalışanların bir kısmının hizmet alımı ihalesi kapsamında görev yaptıklarını hatırlatan Topbaş, şöyle konuştu;

“Dönemimizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı 3.5 kat büyüyerek il sınırlarına ulaştı. Ancak o oranda kadro verilmedi. Kadro gelsin diye bekleseydik, birçok yangına müdahale edemezdik. O nedenle hizmet alımına gittik. Bunu yapmasaydık yangınlara müdahale edemediğimizde mazeret beyan edemezdik. Şimdi itfaiye ve zabıtadaki personelimizi kadroya geçirmek için İçişleri Bakanlığımızdan 2 bin kadro istedik. Konuyu sayın Başbakanımıza da arz ettik. Zannediyorum ki kadro verilecek ve taşeronda çalışan itfaiyecilerimiz ile personelimizi kadroya alacağız. Taşeronda çalıştırdıklarımızın da hiçbir özlük hakkını zayi etmedik. 55 bin Büyükşehir Belediyesi çalışanın haklarını korumak için buradayım. Yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz. Biz çok samimiyiz ve yurttaşlarımızdan biri olarak bir emanet taşıdığımızın bilincinde olarak hizmet veriyoruz.”

Belediye her zaman yanınızda…

2009’da İSO Belgesi de alan İstanbul İtfaiyesi’nin konut, işyeri, sanayi yangınlarından orman yangınlarına ve her türlü kurtarma çalışmalarına kadar her alanda başarılı hizmetler verdiğini vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, “Geçen yıl bir Eminönü-Üsküdar hattında tekneyle yolculuk yaptığım sırada beni fark etmeyen önümdeki bir hanımefendi tekneden inerken sendeledi. Kendisini kolundan yakalayarak, ‘Belediye her zaman yanınızda hanımefendi’ dedim. İşte itfaiyemiz de bu şekilde her an İstanbulların hizmetinde” diye konuştu.

İstanbul İtfaiyesi geçen yıl 13 bin kişiyi boğulmaktan kurtardı

İstanbul İtfaiyesi’nin geçen yıl 31 bin vakaya müdahale ettiğini ve sadece denizlerde boğulmak üzere olan 13 bin insanı kurtardığını dile getiren Kadir Topbaş, şunları kaydetti; “Bu çok dikkate değer olarak sunulmayan kurtarma çalışmaları aslında insan hayatını düşündüğümüzde çok çok önemlidir. Öte yandan, İstanbul’da okullarda 3 milyon 350 bin kişiye itfaiyeci eğitimi vererek gönüllü itfaiyeciler yaptık. İstanbul İtfaiyesi İstanbullulara hizmet etmek için 24 saat hazır. İstanbul’da daha huzurlu bir hayat için bu kutsi görevi çok önemsiyorum. Diliyorum ki itfaiyemize fazla iş düşmesin, ancak her görev düştüğünde itfaiyemiz, 297 yıldır olduğu gibi her zaman İstanbulluların yanında olmaya devam edecektir.”

                                 

Başbakan Erdoğan’ın BM’deki konuşması ders gibi…

İstanbul 14 milyonluk dünyayı etkileyen büyük bir şehir olduğunu ve bu yılın Ağustos ayına kadar gelen 9 milyon turistin de düşünülmesi durumunda şehrin ülke büyüklüğünde olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’deki konuşmasını da şu sözlerle övdü;

“Sayın Başbakanımızın BM’lerdeki konuşmasıyla geçmişten gelen yönetim anlayışları bir kez daha sarsılmıştır. Dünyada aynı gemisini içindeyiz ve bir haksızlık varsa mutlaka söz söylemek zorundayız. Sayın Başbakanımız aysında dünyaya bunu öğretiyor. Afrika’da, Güney Amerika’da ve Asya’da çok kötü şartlarda yaşayan insanların sorumluluğunu taşıyoruz. Belediye başkanları da nerede insan varsa hizmet götürmeye çalışmak, en azından yanlışların, eksiklerin sızısını hissetmek zorunda. İstanbul’da 14 milyonluk bir aileyiz. Ne kadar tahriklere kapılmadan birlikte olmaya devam edersek, bu ülkenin geleceği o kadar aydınlık olur.”

                                     


İtfaiye tatbikatı ve modern araçlar göz kamaştırdı

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasının ardından Pendik ve Çatalca’ya canlı bağlanarak oradaki itfaiye binalarının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ve Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak ile birlikte kurdele keserek diğer itfaiye binalarının açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Topbaş ve beraberindekiler, törenin sonunda itfaiyecilerin gerçekleştirdiği başarılı tatbikatı dikkatle izledi. Kadir Topbaş, basın mensuplarına tam donanımlı afet müdahale aracı ile özellikle kışın göreve hazır olması için rolantide çalışması gererken araçların egzoz gazını emen sistemi de tanıttı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları