loading
close
SON DAKİKALAR

İyi ki doğdun Leonardo da Vinci

İyi ki doğdun Leonardo da Vinci
Tarih: 15.04.2012 - 18:26
Kategori: Kültür & Sanat

Leonardo da Vinci'nin doğum günü varsayılan 15 Nisan, bu yıl tüm dünyada ilk kez "Dünya Sanat Günü" olarak kutlanıyor...

Leonardo da Vinci'nin doğum günü varsayılan 15 Nisan, bu yıl tüm dünyada ilk kez "Dünya Sanat Günü" olarak kutlanıyor...

“15 Nisan Dünya Sanat Günü” Meksika’da geçen yıl gerçekleşen International Associations of Art Genel Kurul Toplantısı’nda Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Türkiye Başkanı Bedri Baykam’ın bu yöndeki teklifinin kabul edilmesiyle hayata geçmişti.

İstanbul Modern, Sakıp Sabancı, Borusan ve Pera başta olmak üzere çok sayıda müze ve galeri, “Dünya Sanat Günü”ne özel olarak ücretsiz olacak. “Dünya Sanat Günü” etkinliklerinin İstanbul’daki merkezi ise Abdi İpekçi Caddesi olacak. Saat 12.00’de Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Bedri Baykam’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak, ardından Adnan Çoker ve Komet’e “Onur Ödülü” verilecek.

“Tango to İstanbul”un dans gösterisi, Bulutsuzluk Özlemi ile Golden Horn Brass Quintet konserlerinin yanı sıra gün boyu pandomim, canlı heykel ve modern dans gösterileri de yer alacak. Sonrasında ise Maçka Demokrasi Parkı’nda bulunan UPSD Sanat Galeri si’nde “Dünya Sanat Günü Sergisi” açılacak, ayrıca “Kendi İçkini Getir Partisi” düzenlenecek. Nişantaşı’nda çok sayıda mağazanın vitrininde çeşitli sanatçıların eserlerinin yer alacağı “Vitrin Sergileri”nin yanı sıra, Mine Sanat Galerisi’nin Caddebostan ve Nişantaşı mekânlarındaki sergiler de ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

16 Nisan’da ise Leonardo da Vinci Müzesi’nin kurucusu ve müdürü Alessandro Vezzosi’nin gerçekleştireceği “Leonardo da Vinci, Modernlik ve Ütopya” başlıklı konferans, İtalyan Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları