loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti: Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının azmettiricileri, Millet İttifakı'na 'illet'–'zillet' diyerek halkımızı ayrıştıranlardır

İYİ Parti: Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının azmettiricileri, Millet İttifakı'na 'illet'–'zillet' diyerek halkımızı ayrıştıranlardır
Tarih: 22.04.2019 - 09:46
Kategori: Gündem

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "Saldırı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsında demokrasimize yapılmıştır. Şehidimizi ve uğruna can verdiği dirlik ve birliğimizi hedef almıştır. Bu saldırının azmettiricileri, yerel seçimlerde milletimizi kutuplaştırarak adeta savaş alanına çevirenlerdir" denildi....

İYİ Parti Başkanlık Divanı tarafından Ankara Çubuk'ta şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İYİ Parti'den yapılan açıklama şöyle:

"Aziz Türk Milleti, Türkiye bugün bir kez daha milletimizin huzur ve güvenini hedef alan menfur bir saldırıyla karşı karşıya kalmıştır.
Milletimizin ortak acısı ve değeri şehidimizin, Ankara Çubuk’taki cenazesinde, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan menfur saldırı, bir tesadüf değildir.

Bu saldırı, Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsında demokrasimize yapılmıştır. Bu saldırı şehidimizi ve uğruna can verdiği dirlik ve birliğimizi hedef almıştır.

Bu saldırının faillerinin mutlaka bulanacağına inanmak istiyoruz.

Ancak azmettirenlerin kimler olduğunu da biliyoruz.

Bu saldırının azmettiricileri, yerel seçimlerde milletimizi kutuplaştırarak adeta savaş alanına çevirenlerdir.

Bu saldırının azmettiricileri, Millet İttifakına "illet" – "zillet" diyerek halkımızı aşağılayıp, ayrıştıranlardır.

Bu saldırının azmettiricileri, olmayan ittifaklar uydurup, vatansever insanları teröristlikle suçlayan sorumsuzlardır.

İktidar ve ortağı, yalanlarla hedef göstererek, tahrik ve teşvik suçu işlemişlerdir.

Bu nefret dili ülkemiz ve milletimizin geleceği açısından en büyük sorundur.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı makamını işgal eden zat'ın yakın bir geçmişte "Valilere verdim" dediği talimat, bu olayla birlikte siyasetin değil, artık yargının konusudur. Çünkü bu zat, bu saldırıda azmettirme suçu işlemiştir.

Şu bilinmelidir ki;

Hiç kimsenin devletin bakanlık makamını azmettirici konumuna düşürmeye hakkı yoktur.

Kişisel beka hesaplarıyla aziz milletimizin evlatlarını birbirine düşürmeyi amaçlayan bu tür tuzaklara karşı daha dikkatli olmamız gerektiğine inanıyoruz.

Demokrasimize, huzurumuza kasteden her girişimin karşısında olacağımızı bir kez daha ilan ediyor, bu provokasyonun hedefi olan aziz milletimize geçmiş olsun diyoruz."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları