loading
close
SON DAKİKALAR

İYİ Parti'li Özdağ'dan Erdoğan'a 'İş Bankası' tepkisi: İller Bankasının 7 Yönetim Kurulu üyesinin 5'i AKP'li. Millet sadece AKP mi?

İYİ Parti'li Özdağ'dan Erdoğan'a 'İş Bankası' tepkisi: İller Bankasının 7 Yönetim Kurulu üyesinin 5'i AKP'li. Millet sadece AKP mi?
Tarih: 17.10.2018 - 17:55
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devri için "Konuyu Meclis'e getiriyoruz" demişti. MHP Genel Başkanı da kararı desteklediklerini açıklamıştı.

CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devrinin millete devredilmesi anlamına geldiğini açıklayan Erdoğan ve Bahçeli'ye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'dan tepki geldi.

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"İş Bankası milletin olsun dİyorsunuz. Millet sadece AKP mi? Vakıf Bank’da "4", Halkbank’ta "3", Ziraat Bankası’nda "2" Yönetim Kurulu üyesi, AKP’nin eski vekili veya partilisi bunun neresi milli? İller Bankasının 7 Yönetim Kurulu üyesinin 5 tanesi AKP'li."

İş Bankası'daki hisselerin yüzde 28'i Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti gereği CHP'ye ait. CHP, bu hisselerden gelir elde etmezken, hisse gelirlerinin Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na aktarılmasının denetçisi konumunda.

CHP'nin sadece ekonomi, işletme ve hukuk alanında eğitim yapmış kişiler arasından seçtiği 4 üye İş Bankası'nın yönetiminde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devri için Meclis'e teklif getireceklerini söylemiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bhaçeli de destek vereceklerini dile getirmişti.

CHP cephesinden ise hisselerin devredilmeye çalışılmasıyla Atatürk'ün mirasına saygısızlık yapıldığı belirtilerek, direnme hakkını kullanacakları açıklaması gelmişti.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları