loading
close
SON DAKİKALAR

İZFAŞ'ta anlaşma sağlandı

İZFAŞ'ta anlaşma sağlandı
Tarih: 12.02.2012 - 00:47
Kategori: Sendika

Toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin greve çıktığı İZFAŞ'ta anlaşma sağlandı, toplu sözleşme imzalandı


Sosyal-İş Sendikası'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Fuarcılık A.Ş.'de (İZFAŞ) yürüttüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 22 Ağustos'ta iş yerinde grev başlamış, İzmir 1. İş Mahkemesi ise grevi durdurmuştu. Bu gelişmenin ardından tekrar başlayan görüşmelerde 26 AĞustos günü anlaşma sağlandı ve 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Anlaşma üzerine Sosyal-İş Sendikası Başkanı Metin Ebetürk yazılı bir açıklama yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptıkları görüşmeler sonucunda anlaşmanın sağlandığını söyleyen Ebetürk, İZFAŞ işçilerinin artık sendikalı olduğunu ve iş güvencesi ile haklarının korunduğunu belirtti.

Anlaşma sonrası İzmir 1. İş Mahkemesi'nin grev durduruma kararının konusuz kaldığını da ifade eden Ebetürk, yine de kararın hukuksuz olduğunu ve süreci takip edeceklerini dile getirdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları