loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Barosu başkan adayı Çetin'den Birleşik Kamu-İş'e ziyaret

İzmir Barosu başkan adayı Çetin'den Birleşik Kamu-İş'e ziyaret
Tarih: 29.09.2018 - 12:59
Kategori: Sendika

İzmir Barosu seçimlerine sayılı günler kala Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'nun başkan adayı Mustafa Çetin, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliğini ziyaret etti.

İzmir Barosu seçimlerine sayılı günler kala Baro Başkan adayları STK ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Cumhuriyetçi grubun adaylarından Mustafa Çetin, “Irkçılığa, Bölücülüğe ve Gericiliğe asla izin vermeyeceğiz” diyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Mustafa Çetin’i Konfederasyon Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri Yr. Doç. Dr. Türkan Başyiğit, Konfederasyon İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, Büro İş Genel Sekreteri Hasan Şenkaya, Tüm Yerel Sen Kurucu MYK üyesi Arif Alel, Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Sekreteri Özkan Felek, İzmir Şube başkanı Soner Sönmez , Büro İş Yönetim kurulu üyeleri Kader Erdağı ve Filiz Kızılkan Kayabaşı karşıladı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, Baro Başkan adayı Mustafa Çetin’e, aynı düşüncedeki insanların, demokratik kitle örgütlerinde ve meslek örgütlerinde yönetime gelmelerinin; Atatürk’e, bayrağa ve ülke bağımsızlığına karşı yapılacak saldırıların önünü keseceğini belirterek, belediyelerde çalışan üyelerinin, Cumhuriyetçi avukatları desteklemelerini isteyeceklerini söyledi. 

Güler, Cumhuriyetçilerin adayı Mustafa Çetin’e Mustafa Kemal Atatürk rozeti hediye ederek, rozeti yakasına taktı.

Hatırlanacağı üzere Sema Pekdaş, İzmir Barosu Başkanı iken, Atatürk rozeti ve Türk bayrağı ile türbanın siyasi semboller olduğunu savunarak, "Ne Atatürk rozetli, ne Türk Bayrağı, ne de Türban" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri ve aynı zamanda 9 Eylül Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Enstitüsü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit de baro başkanı ve tüm avukatlardan Atatürk Cumhuriyetinin avukatları olmalarını isteyerek, bu konuda Baro'da oluşturulacak komisyonda da akademik eğitim konularında yardımda bulunabileceğini kaydederek, Çetin ve ekibine seçimlerde başarılar diledi.

Mustafa Çetin de seçilmeleri durumunda İzmir Barosu’nun, Cumhuriyetçi Avukatların daha önce yönetimde olduğu dönemdeki gibi, demokratik kitle örgütleriyle birlikte, Cumhuriyetin kazanımlarını, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını korumada, diğer barolarla birlikte, en önde mücadele edeceklerinin sözünü verdi. Çetin, "Bizler Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında dağlarında çiçekler açan, yüreğine Atatürk sevgisi kazınmış aydınlık şehrin aydınlık yüzlü insanları ile yolumuza devam ediyoruz, edeceğiz" diyerek tüm meslektaşlarından destek istedi.

SEÇİMLER 20-21 EKİM'DE YAPILACAK

İzmir Barosu seçimleri 20-21 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak. Baro Başkanlığı için bugüne kadar 4 kişi adaylığını açıkladı. İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin ile yine yönetim kurulu üyesi olan eski Genel Sekreter Atalay Aksay, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına hem birbirileri ile hem de rakipleriyle yarışacak. Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı olarak seçimlere Özkan Yücel katılacak. Bu yıl seçimlere ilk kez katılacak olan Yenilikçi Avukatlar Grubu'nun adayı ise Muhammet Özekes.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları