loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir basma işçileri kıdemini bırakmayacak

İzmir basma işçileri kıdemini bırakmayacak
Tarih: 12.02.2012 - 21:08
Kategori: Sendika

Yıllar önce kapanan İzmir Basma Fabrikası’nın işçileri kıdem tazimatlarını hâlâ alamadı.

İşçiler bugün de Fabrika’nın sahibi, Giraud Ailesinin Buca Şirinyer’de bulunan çiftliği önünde eylem yaptı. 350 civarında işçinin çalıştığı fabrika 2005 yılında kapanmış, 300 işçiye tazminatlarının yüzde 60’na razı olduklarına dair kâğıtlar imzalatılmıştı. 50 işçi ise kıdem tazminatlarının tamamını istediklerini belirterek patronun önerisini reddetmişti. O günden bugüne tazminatları ödenmeyen işçiler, çeşitli tarihlerde yaptıkları eylemlerle seslerini, Giraud Ailesine ve kızları Caroline Koç’a duyurmaya çalışıyorlar.

Sadaka değil alın terimizi istiyoruz

Sabah saatlerinde Giraud Ailesinin Hipodrom yakınındaki at çiftliğinin kapısı önünde eş ve çocuklarıyla bir araya gelen işçiler adına konuşan Engin Çiftçi, altı yıldır, kıdem tazminatlarını alabilmek için çaba verdiklerini söyleyerek “Caroline Koç ve Giraud ailesine sesleniyorum. Bizim haklarımızı verin. Aksi durumda buraya çadır kuracağız. Koç’un, Giraud ailesinin bütün şirketlerinin önünde eylem yapacağız” dedi. Çiftçi, sadaka değil alınterlerinin karşılığını, çocuklarının hakkını istediklerini vurguladı.

İşçi Hakları Derneği Başkanı Cavit Uğur da yaptığı basın açıklamasında, kıdem tazminatının yasalarla düzenlenmiş bir hak olduğunu belirterek, iflas ettiğini açıklayan İzmir Basma Fabrikası’nın işçilerden başka kimseye tek kuruş borcunun olmadığını belirtti. Patronların 2005 yılı başlarında imzaladıkları senetlerle kıdem tazminatlarını ödeyeceklerini söylediklerini hatırlatan Uğur “İşçilerin toplam alacağı 1.500.000 TL’dir. Ödeme sözü ve belgesi verildiği, ödeme kabiliyeti de olduğu halde neden hâlâ işçilerin hakları ödenmiyor?” diye sordu.   

Açıklamanın ardından işçiler, ellerindeki pankart ve dövizlerle Şirinyer Tansaş önüne kadar yürüdü. İşçiler geçtiğimiz haftalarda Çeşme Alaçatı’da Caroline Koç’a ait, “Haremlik” mağazası önünde ve Çiğli Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Caroline Koç’un ortağı olduğu Üniversal Gravür AŞ önünde de eylem yapmıştı.

İşçiler 8 Ekim’de Ankara’da yapılacak olan mitinge katılarak seslerini duyurmaya çalışacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları