loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen işçilere müdahale: 9 kişi gözaltında

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen işçilere müdahale: 9 kişi gözaltında
Tarih: 11.01.2019 - 14:58
Kategori: Yurt

İzmir'de, Genel-İş Sendikası'na bağlı işçiler, İzmir Belediye Başkanlığı Binası girişinde eylem yapmak isteyince polis biber gazıyla müdahale etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZENERJİ şirketinde toplu sözleşme yetkisine itiraz etmesi üzerine basın açıklaması yapmak isteyen sendika üyelerine polis müdahale etti. 

DİSK Genel İş Sendikası polis müdahalesine tepki gösterdi. 9 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada,  "Ülkenin en önemli sendikalarından birisinin şube yöneticileri ve üyeleri barışçı uyarı hakkını, temel sendikal hakkını kullanırken güvenlik güçlerinin baskısıyla karşılaşmıştır. Bu durumu protesto ediyoruz" denildi.

Sendikanın açıklaması şöyle:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzenerji Şirketinde örgütlü olan sendikamız İzmir 2 No'lu Şubesinin Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile temsilci ve üyelerimiz toplu sözleşme süreci ile ilgili bir basın açıklaması yapmak üzere bugün sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi önünde toplanmışlardır.

Herhangi bir şiddet ögesi içermeyen ve tamamen barışçı bir açıklama ile basın ve kamuoyu bilgilendirilmek istenmiştir. Güvenlik güçlerinin basın açıklamasına şiddetle ve orantısız güç kullanarak müdahale etmesiyle olay büyümüş, basın açıklaması yapmak için toplanan üyelerimiz polis şiddetiyle karşı karşıya kalmışlardır. Güvenlik güçleri 9 üyemizi gözaltına almıştır.

Güvenlik güçlerinin bu tavrı kabul edilemez, barışçı toplanma ve gösteri yapma hakkı ihlal edilmiştir. Ama en önemlisi ülkenin en önemli sendikalarından birisinin şube yöneticileri ve üyeleri barışçı uyarı hakkını, temel sendikal hakkını kullanırken güvenlik güçlerinin baskısıyla karşılaşmıştır. Bu durumu protesto ediyoruz.

İzenerji şirketinde yaşanan sürecin de kabul edilebilir olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz. İşveren tarafının KHK ile belediye şirketine geçişi yapılan işçilerin toplu sözleşme haklarını tanıyarak itirazını geri çekmesini talep ediyoruz. İşveren tarafı siyasi iktidarın geçişi yapılan işçilerin toplu sözleşme hakları konusunda koyduğu dar sınırdan hareket etmemeli; on yılların mücadelesinin ürünü evrensel özgür toplu sözleşme hakkına saygı göstermelidir."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları